Skip to content

Zit mijn jasje goed met stylist Yce Sidibeh

Zit mijn jasje goed met stylist Yce Sidibeh

Een van de masters die les geeft tijdens de cursus Personal Styling is Yce Sidibeh. Yce is een bekende naam in de styling wereld. Als een van de weinige stylisten focust ze zich uitsluitend op mannen styling. Zo is ze de stylist van o.a. John van den Heuvel, Kenneth Perez en Lange Frans. Daarbij is ze auteur van het boek ‘Zit m’n jasje goed’, dé stijlgids voor mannen.

De Personal Styling cursisten leren tijdens de masterclass van Yce alles over het vak Men Styling. Waar let je op bij een maatpak, welk overhemd of shirt past hierbij en welke pasvorm sluit aan bij de klant. Voor een masterclass Men Styling zijn we bij haar aan het juiste adres.

In deze blog delen we alvast een tip van de sluier.. Lees hieronder snel verder!

Tip van Yce: ''Waar let je op in de keuze van een pak?"

“Wanneer je een pak uitkiest kijk je eerst goed naar de persoon die je gaat stijlen. Wie ga je stylen en hoe ziet deze persoon eruit? Wat is zijn lichaamsbouw, is deze klant voller of juist slank? Heeft hij een lange of kleine lengte en wat is de huidskleur? Ook de kleur van het haar en de ogen speelt een rol. Dit zijn allemaal belangrijke factoren die meespelen in het kiezen van de juiste pasvorm en kleur.

In een warmere omgeving zou je kunnen kiezen voor linnen, katoen of zijde. In een koudere omgeving kun je beter gaan voor wat dikker materiaal zoals voor wol, rib of flanel. Aan de hand van de gelegenheid waarin het pak gedragen zal worden kies je de stijl. Om het pak perfect te laten passen, zijn er vaak wat aanpassingen nodig. Let bij het passen van het jasje altijd goed op de pasvorm. Check als eerst de pasvorm bij de schouders! Het aller belangrijkste is dat de klant zich prettig voelt in wat hij draagt.

Als personal Stylist help je mensen bij het ontwikkelen van een eigen stijl. Tijdens de cursus Personal Styling wordt je in 13 weken klaar gestoomd om personal stylist te worden. Je krijgt praktijkgerichte opdrachten en leert hoe de business écht werkt. Zodat je straks in staat bent om een succesvolle carrière op te bouwen als personal stylist. Houd je ervan om met mensen te werken en wil je les krijgen van verschillende masters?

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de cursus Personal Styling! Wil je verzekerd zijn van een plek, schrijf je dan hier in!

Other stories
Other stories
Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist,…
Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

Ben jij een echte duizendpoot? Heb jij een talent voor organiseren, plannen en communiceren? Wil je graag werken met jonge…
Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.