Skip to content
STUDENT COUNSELOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

YVON KASSIES, STUDENT COUNSELOR

YVON KASSIES, STUDENT COUNSELOR

Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale en culturele vaardigheden en samenwerken. Onze student counselors op 55 Creative Business School begeleiden intensief de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Yvon Kassies is een van deze toppers! Zij zorgt ervoor dat de school een fijne plek is voor iedereen, waar alle ruimte is om te worden wie je kan en wil zijn. “Ik ben hun tussenpersoon voor uiteenlopende zaken, in goede en minder goede tijden. Eigenlijk een soort mentor.” Wij stelden Yvon een aantal vragen over haar job als student counselor, 55 Creative Business School en haarzelf.

Wat is in jouw opinie de belangrijkste taak van een student counselor?
“De belangrijkste taak van een student counselor is voor mij de studenten begeleiden in professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ook wil ik een omgeving creëren waar de studenten zich veilig voelen om alles te kunnen bespreken en te overleggen. Dit gebeurt tijdens de lessen, maar ook na de lessen blijven wij in contact met de leerlingen.”

Hoe creëer jij een veilige sfeer?
“Dit doe ik voornamelijk door een open sfeer te creëren in de lessen. Ik geef ze de ruimte om hun eigen mening en problemen te kunnen uiten. Ik doe graag oefeningen met de studenten, maak ruimte voor reflectie na opdrachten en biedt vooral een luisterend oor wanneer zij dit het meest nodig hebben. Je ontwikkelt je op deze opleiding en je gaat daarbij een persoonlijk proces door. Het is dan wel zo fijn als je bij iemand echt je ei kwijt kan.”

Wat kunnen de leerlingen bij jou kwijt?
“In principe alles, ik ben hun eerste aanspreekpunt. Ze kunnen bij mij komen voor privésituaties die invloed hebben op hun schoolprestaties, maar ook alles wat met de school te maken heeft. Vooral de combinatie van privé met school is belangrijk. Natuurlijk hebben sommige factoren invloed op het resultaat wat behaald wordt op school. Hier kunnen wij altijd even over praten en een passende oplossing voor vinden. Het stuk luisteren naar de leerling is gewoon zo belangrijk.”

Hoe zou je jezelf omschrijven?
“Ik heb een open, enthousiast en eerlijk karakter. Ik houd van een gekkigheidje zo nu en dan. Het moet natuurlijk ook gewoon gezellig en leuk zijn en niet alleen maar serieus. Ik ben een goede luisteraar en kan oplossingsgericht denken. Hierdoor past de rol als student counselor volledig bij mij. Mijn kledingstijl is daarentegen stoer gemixt met vrouwelijk, en hier en daar wat roze. Dat gekke randje moet er wel blijven!”

Waarom zou jij deze school aanraden?
“Omdat je les krijgt van de beste mensen uit het vakgebied. Je past de kennis die je leert direct toe in de praktijk en dat is niet op iedere school zo. Ook bouw je aan je netwerk door de docenten, masters, maar ook je medeleerlingen.”

Other stories
Other stories
Red carpet ready met de module video creatie

Red carpet ready met de module video creatie

Video is hard op weg de meest populaire vorm van marketing te worden. Uit recent onderzoek is gebleken dat consumenten…
Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

2023 is nog maar net begonnen en de Open Dagen stromen vol. Ben jij ook op zoek naar wat je…
Meet mentor Merel: "soft skills zijn onmisbaar"

Meet mentor Merel: "soft skills zijn onmisbaar"

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal in onze opleidingen. Goed kunnen samenwerken, anderen enthousiast kunnen maken voor je ideeën en…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.