Skip to content
Yeliz-Cicek-Hoofdredacteur-Linda-meiden-werken-bij-een-magazine

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Learn from the best! Vorige week stond Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Linda Meiden voor de klas om onze Allround Styling studenten alles te vertellen over het werken bij een mode magazine. Want wie anders dan Yeliz Çiçek kan dit onze studenten het beste vertellen

De indrukwekkende carrière van Yeliz Çiçek

Voor wie zich verdiept in de wereld van fashion magazines is de naam Yeliz Çiçek zeker geen onbekende. Yeliz heeft in de afgelopen jaren haar sporen in het vak ruimschoots verdiend.  Ze begon als stagiaire bij het magazine Marie Claire en heeft inmiddels voor verschillende grote titels gewerkt waaronder Vogue en Glamour. Na veel freelance klussen voor modebedrijven en in de tijdschriftenbranche werd ze uiteindelijk gevraagd als adjunct-hoofdredacteur bij Glamour. Hierbij gaf ze sturing aan een nieuwe, meer inhoudelijke en inclusieve koers van het magazine. Sinds januari 2021 is ze de hoofdredacteur van Linda Meiden.

Learn from the best

Yeliz startte haar gastles met een fragment uit de bekende film ‘The Devil Wears Prada’. Vele mensen associëren het werken bij magazine aan deze film. Ze gaf aan dat dit totaal niet de realiteit is, maar er zijn zeker wel aspecten uit de film die je moet meenemen wil je het ver schoppen in de tijdschriftenbranche. Een belangrijk eigenschap is doorzettingsvermogen. Je moet zorgen dat je opvalt op de redactie als je hoger op wilt komen. So show them what you got!

Naast haar succesverhaal en de nodige tips & tricks moesten de Allround Styling studenten een opdracht voorbereiden voor de gastles. Ze werden uitgedaagd om een shopping page te maken voor Linda Meiden. Iedere student pitchte zijn shoppingpage aan de hoofdredacteur van Linda Meiden en kreeg persoonlijke feedback. En als kers op de taart werden er uit elke klas drie winnaars gekozen. Zij kregen vanuit Linda Meiden een pakket opgestuurd met daarin ook de nieuwe wintereditie van Linda Meiden.

We are so proud of our students! Bekijk de beelden hieronder voor een kijkje behind the scenes.

Is mode je passie en wil je ook graag leren van toonaangevende namen uit het vak? 55 Creative Business School is de best-connected Fashion & Creative Business School van Nederland. Ben je benieuwd naar ons opleidingsaanbod? Klik hier voor meer informatie of schrijf je in voor een van onze open dagen.

Yeliz-Cicek-Hoofdredacteur-Linda-meiden-werken-bij-een-magazine
Other stories
Other stories
Work with David Laport @ Fashion Week

Work with David Laport @ Fashion Week

Als student met een passie voor mode, heb je vast wel eens gedroomd om backstage te werken bij Fashion Week.…
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

De wereld vraagt steeds meer om duurzaamheid. Welke rol kan de mode-industrie hierin spelen? Master of sustainable fashion Ronald van…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.