Skip to content

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Learn from the best! Vorige week stond Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Vogue NL voor de klas om onze Mode & Media cursisten alles te vertellen over het werken bij een mode magazine. Want wie anders dan Yeliz Çiçek kan dit onze studenten het beste vertellen?

De indrukwekkende carrière van Yeliz Çiçek

Voor wie zich verdiept in de wereld van fashion magazines is de naam Yeliz Çiçek zeker geen onbekende. Yeliz heeft in de afgelopen jaren haar sporen in het vak ruimschoots verdiend.  Ze begon als stagiaire bij het magazine Marie Claire en heeft inmiddels voor verschillende grote titels gewerkt waaronder Linda Meiden en Glamour. Na veel freelance klussen voor modebedrijven en in de tijdschriftenbranche werd ze uiteindelijk gevraagd als adjunct-hoofdredacteur bij Glamour. Hierbij gaf ze sturing aan een nieuwe, meer inhoudelijke en inclusieve koers van het magazine. Sinds 2022 is ze de hoofdredacteur van het welbekende blad Vogue NL.

Learn from the best

Yeliz startte haar gastles met een fragment uit de bekende film ‘The Devil Wears Prada’. Vele mensen associëren het werken bij magazine aan deze film. Ze gaf aan dat dit totaal niet de realiteit is, maar er zijn zeker wel aspecten uit de film die je moet meenemen wil je het ver schoppen in de tijdschriftenbranche. Een belangrijk eigenschap is doorzettingsvermogen. Je moet zorgen dat je opvalt op de redactie als je hoger op wilt komen. So show them what you got!

Naast haar succesverhaal en de nodige tips & tricks moesten de Mode & Media cursisten een opdracht voorbereiden voor de masterclass. Ze werden uitgedaagd om een shopping page te maken voor Vogue NL. Iedere student pitchte zijn shopping page aan de hoofdredacteur van Vogue NL en kreeg persoonlijke feedback. Super veel om van te leren!

We are so proud of our students! Bekijk de beelden hieronder voor een kijkje behind the scenes.

Is mode je passie en wil je ook graag leren van toonaangevende namen uit het vak? 55 Creative Business School is de best-connected Fashion & Creative Business School van Nederland. Ben je benieuwd naar ons opleidingsaanbod? Klik hier voor meer informatie of schrijf je in voor een van onze open dagen.

Other stories
Other stories
masterclass Robbert Rodenburg

masterclass Robbert Rodenburg

Terwijl Robbert Rodenburg (25) meestal de vragen stelt, krijgt hij tijdens de masterclass bij 55 zelf veel vragen van de…
Masterclass David Laport, outspoken couture

Masterclass David Laport, outspoken couture

David Laport is een Nederlandse couturier die bekend staat om zijn opvallende jurken en het kleden van beroemdheden als Sia,…
Denis Doeland: 'F**k it all! Data and content are king'

Denis Doeland: 'F**k it all! Data and content are king'

Denis Doeland, de zelf uitgeroepen business hacker, begint zijn masterclass met zijn belangrijkste les: “Fuck it all! Data is king,…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.