Skip to content

Yearbook challenge – think pink

Yearbook challenge – think pink

Na weken vol conceptontwikkeling en moodboards gingen de studenten in de laatste les een stapje verder op weg naar de periode vol shoots. Met de ‘Yearbook Challenge’ liet docent Suuz Bisschops de studenten elkaar stylen. In pink. Sounds like a dream right?!

learn by doing

Als opdracht moesten de studenten roze kledingstukken meenemen naar de les, zonder te weten wat ze er mee gingen doen. Eenmaal in de studio werden er twee kledingrekken gevuld met roze kleding. In tweetallen gingen de studenten aan de slag: sets uitkiezen, editorials schieten en strike a pose! Nadat de beste foto was uitgekozen wisselde het tweetal om; het model werd de stylist en andersom. Learning by doing!

Met alle pink pictures moest vervolgens een yearbook gemaakt worden van de klas. De studenten mochten zelf helemaal bepalen hoe dit werd vormgegeven, als het maar creatief en helemaal eigen werd.

Deze opdracht zorgde voor een te gekke sfeer in de klas. Iedereen was enthousiast om te beginnen met stylen en hun creativiteit helemaal los te laten. Met prachtige beelden is het eindresultaat van het yearbook om in te lijsten!

Ben jij ook graag creatief bezig en droom je altijd al over een carrière in de mode? This is your chance! Schrijf je nu in voor een van onze opleidingen of cursussen en hopelijk zien we jou als nieuw talent in onze klas!

Other stories
Other stories
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

De wereld vraagt steeds meer om duurzaamheid. Welke rol kan de mode-industrie hierin spelen? Master of sustainable fashion Ronald van…
Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Learn from the best! Vorige week stond Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Linda Meiden voor de klas om onze Allround Styling studenten alles…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.