Skip to content

Work with David Laport @ Fashion Week

Work with David Laport @ Fashion Week

Als student met een passie voor mode, heb je vast wel eens gedroomd om backstage te werken bij Fashion Week. Deze droom is voor de studenten van 55 werkelijkheid geworden! Onze master David Laport kon de hulp van onze studenten goed gebruiken. Tijdens het evenement toonde hij zijn laatste collectie, hield hij een archive sale en liepen er meerdere modellen rond tijdens zijn pop-up fashion show. A great experience when you start in the fashion scene! 

Het is geweldig onze studenten te zien werken op Fashion Week, waar ze worden ondergedompeld in een wereld van creativiteit, chaos en innovatie. Zo leren ze niet alleen de kneepjes van het vak, maar ontwikkelen ze ook de vaardigheden en het doorzettingsvermogen die essentieel zijn voor een succesvolle carrière in de mode-industrie. Hierbij moesten ze de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan in het team van David Laport. Learn by doing dus! Precies waar 55 voor staat. 

LEARN BY DOING

De studenten worden betrokken bij de organisatie, coördinatie en uitvoering van het evenement. Ze werken nauw samen met ontwerper David Laport zelf, stylisten en de modellen. Ze zien de mode-industrie van binnenuit en ontdekken de passie en toewijding die nodig zijn om je te ontwikkelen tot stylist. Ook foodstyling en het hosten van de openingsavond zijn aspecten die van belang zijn voor een succesvol evenement!

DAVID LAPORT

David Laport is een Nederlandse couturier die bekend staat om zijn unieke, flamboyante en innovatieve ontwerpen van gerecycled textiel. Hij kleedt beroemdheden als Sia, Rihanna en Solange Knowles voor grote events zoals het MET Gala. Ook voor het Songfestival werd David gevraagd om Chantal Janzen te kleden. Dit alles heeft hem op de wereldkaart gezet als gerenommeerd ontwerper. Afgelopen februari ontwierp hij nog een internationale capsulecollectie voor het Nederlandse jeansmerk G-Star RAW. 

READY FOR REALITY SCHOOL?

Bij 55 Creative Business School is Fashion Week meer dan alleen een evenement; het is een kans voor onze studenten om te groeien, te leren en te schitteren in een wereld die hen inspireert. Naast Fashion Week hebben we talloze andere praktijkopdrachten die je de realiteit van het werkveld laten zien en waar jij al tijdens je opleiding aan je portfolio én netwerk kunt werken. Wil je dit ook? Schrijf je dan snel in voor een van onze opleidingen, en start learning by doing! Tot snel!

Other stories
Other stories
Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Bij de cursus Fashion & Media Styling gaan de cursisten beelden stylen voor High End Fashion Magazines en doen ze…
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

De wereld vraagt steeds meer om duurzaamheid. Welke rol kan de mode-industrie hierin spelen? Master of sustainable fashion Ronald van…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.