Skip to content

Where the jobs are: graphic design

Where the jobs are: graphic design

Met een basisopleiding graphic design heb je veel carrièremogelijkheden. Als je er even over nadenkt, is bijna elk door mensen gemaakt ding waar je gedurende je dag mee in aanraking komt, beïnvloed door grafisch ontwerp. Het begint al bij het ontbijt met je doos granola, pak havermelk en je ochtendscroll door Instagram.

Elke website die je bezoekt en app die je opent, elk tijdschrift dat je pakt en elk billboard dat je ziet, elk verpakt product dat je koopt (en de advertentie die je aanspoort om het te kopen), de logo’s van je favorite brands – kortom, elke vorm van visuele communicatie waarbij zowel woorden als beelden worden gebruikt, is gemaakt door een grafisch ontwerper.

Wat kun je doen met grafisch ontwerp?

Alle bedrijven gebruiken grafisch ontwerp om op een herkenbare, betrouwbare en effectieve manier informatie over te brengen aan hun klanten. Of je nu een website of een boek, een lettertype of een bedrijfslogo wilt ontwerpen, er is een baan voor jou als grafisch ontwerper.

Naast het alomvattende ‘grafische vormgever’ zijn er specialisatierichtingen binnen dit brede vakgebied: visueel ontwerper, brand designer, motion designer, digitaal ontwerper, webdesigner, user interface (UX) ontwerper en content strateeg . Ze werken zich vaak op tot creative directors en design managers, geven leiding aan teams en bepalen de algemene visuele richting van een merk.

Kies het werk dat bij je past

Als grafisch ontwerper kun je het soort werkomgeving kiezen dat het beste bij je past. Als je jezelf intern ziet werken – als onderdeel van een creatief team of als solo-ontwerper binnen een bepaald bedrijf of organisatie – kun je kiezen voor een techbedrijf, een culturele organisatie of een non-profit. Als je liever bij een ontwerpbureau gaat werken, kun je kijken naar banen bij grote corporates met een in-house ontwerpstudio of kleine onafhankelijke studio’s. Misschien vindt je het belangrijk om je eigen tijd in te kunnen delen en wil je meer zelfstandig werken? Als freelance designer kies je zelf de projecten waaraan je wilt werken en de klanten met wie je wilt samenwerken.

Cursus Graphic Design Creative Business School
Cursus Grafische Vormgeving

Kies de cursus die bij je past

De cursus Grafische Vormgeving bij 55 is gericht op beginners en biedt je een unieke kans om in een korte tijd onder begeleiding van een ervaren docent te leren werken met de Adobe Creative Cloud programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign. Met deze cursus kun je een fulltime of parttime carrière ontwikkelen als grafische vormgever.

Other stories
Other stories
Heb jij al een social brandbook?

Heb jij al een social brandbook?

Wil jij een sterk merk bouwen op social media? En je onderscheiden van je concurrenten? Social media branding is een…
5 tips to kickstart your design skills

5 tips to kickstart your design skills

Logo’s, magazines, posters, productverpakkingen, tijdschriften en advertenties, we zien grafisch ontwerp elke dag en overal om ons heen. Het is…
8 keer waarom Personal Styling amazing is

8 keer waarom Personal Styling amazing is

Is mode helemaal jouw ding en ben je goed in het samenstellen van amazing outfits? Wil je meer leren over…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.