Skip to content
Signature-style-stylebook-55creativebusinessschool

What’s your personal style?

What’s your personal style?

Create your style: tijdens de module style development gaan de studenten aan de slag met hun visitekaartje voor de toekomst. Ze creëren hun eigen stylebook met 10 verschillende stijlen, met natuurlijk hun eigen signature style. Onder begeleiding van bekend journalist en auteur Renée Koudstaal leren studenten verschillende stijlen te onderscheiden en toe te passen op verschillende klanttypen. Ook ontwikkelen ze hun eigen stijl. Lees hier over het stylebook en bekijk de signature style van onze studenten.

Waarom een stylebook?

Met het stylebook kan je aan de hand van verschillende stijlen in gesprek gaan met je klant tijdens bijvoorbeeld een kennismakings- of intakegesprek. Zo leer je meer over je klant en zijn/haar voorkeuren en kan je ook laten zien met welke stijlen je graag werkt. Vind je klant meerdere stijlen leuk, dan kun je een mix voorstellen. Daarbij helpt het je klant aan te geven waar hij of zij zich goed bij voelt, ook als dit niet in het stylebook staat. Kortom: het stylebook dient als bron van inspiratie die helpt om het juiste stijlprofiel van je klant samen te vatten. Uiteraard is het stylebook ook jouw visitekaartje.

Signature style

De opdracht ‘stylebook’ bestaat uit negen verschillende stijlen plus je signature style. De studenten komen voor de laatste les in hun signature style naar 55 Creative Business School. Onze studenten vertellen je graag kort over hun eigen stijl.

naomi-signature-style-stylebook-55creativebusinessschool

Glitter & Shiny – Naomi van Zon
“Mijn stijl bestaat uit veel glitter & glamour. Ik vind dat je altijd glitters kan dragen. Hoe meer glitters hoe beter!”

Classical street – Quinten Beugeling
“Classical street staat voor de combinatie tussen klassiek en streetwear!”

femke-signature-style-stylebook-55creativebusinessschool_

Gen Z. Blair Waldorf – Femke van der Meulen
“Ik stijl graag veel verschillende elementen en accessoires in laagjes. Preppy op een 2020s manier.”

raquel-signature-style-stylebook-55creativebusinessschool_

Oversized pink party – Raquel Euser
“Mijn signature style is vrouwelijk met een stoer randje. Ik houd van oversized kleding en pakken. Verder ben ik geobsedeerd met de kleur roze en zal je mij vaak zien met een hakje. Ook vind ik het leuk als er een detail in de outfit uitspringt. Denk aan een statement oorbel of opvallende tas.”

Ook je eigen stijl ontwikkelen en een stylebook creëren? Schrijf je hier in voor de opleiding Allround Styling bij 55 Creative Business School.

Other stories
Other stories
Red carpet ready met de module video creatie

Red carpet ready met de module video creatie

Video is hard op weg de meest populaire vorm van marketing te worden. Uit recent onderzoek is gebleken dat consumenten…
Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

2023 is nog maar net begonnen en de Open Dagen stromen vol. Ben jij ook op zoek naar wat je…
Meet mentor Merel: "soft skills zijn onmisbaar"

Meet mentor Merel: "soft skills zijn onmisbaar"

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal in onze opleidingen. Goed kunnen samenwerken, anderen enthousiast kunnen maken voor je ideeën en…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.