Skip to content

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist, hebben we een paar loopbaanmogelijkheden voor je op een rijtje gezet! 

Van modereportages in magazines, werken voor bekende modemerken en het stylen van bekende Nederlanders heeft het stylingvak zich inmiddels uitgebreid tot bijna elk beeld dat in de media voorbij komt. Van commercials, reclamefotografie, evenementen, influencers op instagram en youtube tot e-commerce bedrijven, geen professioneel beeld komt meer tot stand zonder creatievelingen met een oog voor stijl en branding. Styling is everywhere! Check it out: 

1. Werken als Fashion Stylist

Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen van outfits, het selecteren van accessoires en het creëren van een visuele esthetiek die past bij een merk, persoon,  marketingcampagne of bedrijf. Als mode stylist werk je aan fotoshoots, catwalkshows, e-commerce beeldmateriaal en advertentiecampagnes.

2. Fotoshoots produceren

Het stylingvak draait om het creëren en produceren van fotoshoots en videoshoots voor magazines, fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een visueel concept dat past bij het thema van de shoot, het samenstellen van de looks en het selecteren van kleding en accessoires. Daarbij heb je de leiding on set! Als stylist stuur je de fotograaf, modellen en make up artist aan op basis van jouw concept.

3. Aan de slag als Personal Stylist

Een Personal Stylist is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een authentieke stijl en imago voor personalities. Als personal shopper help je klanten bij het vinden van kleding en accessoires die bij hun stijl en behoeften passen. Je hebt kennis van de nieuwste modetrends, merken en winkels, en je kunt klanten adviseren en inspireren over het creëren van hun persoonlijke stijl.

4. Style those celebs

Van tv-personality en YouTuber tot artiest en topsporter; als Celebrity Stylist adviseer je bekende namen hoe ze er op en top eruit moet laten zien in de spotlights. Als stylist van een bekende Nederlander zorg je dat diegene zich zelfverzekerd voelt in de door jou gestylde outfits. Zo heb je invloed op het zelfvertrouwen en ontneem je keuzestress over de verschillende looks.

5. Trendwatcher

Als trendwatcher volg je de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van mode, design en lifestyle. Je kunt werken voor modemerken, magazines of trendbureaus en advies geven over toekomstige trends en stijlen.

6. Ondernemen als Fashion Blogger & Stylist

Met de opkomst van sociale media en digitale platforms kun je je eigen fashion blog of online stylingplatform starten. Deel je stijl en creatieve ideeën, werk samen met merken en bouw een publiek op dat geïnteresseerd is in jouw perspectief op mode en styling.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de diverse beroepen die je kunt uitoefenen na het afronden van een opleiding Allround Styling bij 55 Creative Business School. Met een sterke basis in stylingprincipes, conceptontwikkeling, creativiteit en professionaliteit, ben je in staat je passie voor mode en styling om te zetten in een carrière in de creatieve industrie.

Step into your creative future..

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de diverse beroepen die je kunt uitoefenen na het afronden van een opleiding Allround Fashion Styling bij 55 Creative Business School. Met een sterke basis in stylingprincipes, conceptontwikkeling, creativiteit en professionaliteit, ben je in staat je passie voor mode en styling om te zetten in een carrière in de creatieve industrie.

Meer informatie over de jaaropleiding Allround Fashion Styling of de tweejarige opleiding Fashion & Creative Business vind je hier. Create your portfolio, build your network & start your creative future at 55!

Other stories
Other stories
Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

Ben jij een echte duizendpoot? Heb jij een talent voor organiseren, plannen en communiceren? Wil je graag werken met jonge…
Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag…
Introducing new video educator Daan

Introducing new video educator Daan

Alaia, Goldbergh, Bijenkorf, Hunkemöller, Harpers Bazaar en VOGUE, om er maar een paar uit zijn portfolio te noemen. De Amsterdamse…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.