Skip to content

Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies? Of wil je liever iets heel anders gaan doen? Wij helpen je graag bij deze keuze. Bij 55 Creative Business School leiden wij je op tot Allround Content Creative, Concept Developer en/of Stylist,  Met lessen van de beste creatives uit het vak, coole masterclasses, bekende merken als reality school opdrachtgever én aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling verbinden wij het onderwijs aan de realiteit van jouw toekomstige werkveld. Lees hieronder meer over onze opleidingen op dit gebied:

Tweejarige opleiding Fashion & Creative Business

Het werk van een stylist beperkt zich niet langer tot het begeleiden van fashion shoots voor magazines, merken en het stylen van personalities. In elk beeld dat je ziet zit tegenwoordig vaak de hand van een stylist. We spreken dan ook graag over beeldmakers of content creatives. Creatives die van concept tot postproductie kunnen meepraten over trends, imago, positionering, creatie en communicatie. Conceptontwikkeling en styling, maar ook branding en het zelf kunnen vormgeven en produceren zijn onmisbare skills voor iedereen die een succesvolle loopbaan ambieert in fashion, media en andere creatieve industrieën.

Onze populaire tweejarige opleiding Fashion & Creative Business, is de enige opleiding in Nederland die styling, branding en ondernemerschap combineert in een fast-track opleiding voor creatieve makers. In twee jaar word je klaargestoomd tot een creatieve en commerciële professional die meteen aan de slag kan in de fashion, media en andere creatieve sectoren.

Na de opleiding ben je een volwaardige allround modestylist met know-how van alle facetten van het stylingvak:  zoals fashion & media styling, personal styling, tv & celebrity styling en event styling. Je hebt geleerd content te bedenken, creëren en produceren door middel van fotoshoots voor fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven. Daarnaast ontwikkel je een breed pallet aan creatieve vaardigheden en kun je zelfstandig een merkverhaal ontwikkelen.

Branding & Business

Door de toenemende groei van online marketing en digitale media is er een grote vraag naar branding specialisten ontstaan. Bij 55 word je in een jaar opgeleid tot een branding expert! In dit jaar leer je van conceptontwikkeling tot brand identity en van vormgeving tot campagne-ontwikkeling. Na het behalen van je diploma ben je in staat bedrijven, merken en personalities te begeleiden bij het creëren van een authentiek en aansprekend merkverhaal en imago.

Bij de jaaropleiding Branding & Business gaan we dieper in op trend forecasting en conceptontwikkeling. Je leert vormgevingsprincipes toepassen, een business case maken en een merkstrategie ontwikkelen. Onze docenten brengen je door middel van verschillende opdrachten de beste methodes en tools bij om jouw ambities te ondersteunen. Daarbij ontwikkel je grafische en technische vaardigheden zoals Photoshop, Illustrator en InDesign, krijg je les van een bekende fotograaf en leer je zelf video’s van a tot z produceren. Na de opleiding kun je met dit brede pallet aan creatieve skills meteen aan de slag in de fashion en media branche als allround content creator of concept developer.

ALLROUND FASHION STYLING

De fashion en media industrie groeit hard en heeft behoefte aan jong creatief talent. Van modereportages in magazines, werken voor bekende modemerken en het stylen van bekende Nederlanders heeft het stylingvak zich uitgebreid tot bijna elk beeld dat in de media voorbij komt. Van commercials, reclamefotografie, evenementen, influencers op instagram en youtube tot e-commerce bedrijven, geen professioneel beeld komt meer tot stand zonder creatievelingen met een oog voor stijl en branding. Styling is everywhere! 

In één schooljaar leer je alle kennis en vaardigheden op het gebied van styling zoals fashion & media styling, personal styling, tv & celebrity styling en event styling. Het stylingvak draait om het creëren, ontwikkelen en produceren van content door middel van foto- en videoshoots voor fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven. Als Personal Stylist ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een authentieke stijl en imago voor personalities.

Meer informatie over de opleiding Allround Fashion Styling, Branding & Business of de tweejarige opleiding Fashion & Creative Business vind je hier! Create your portfolio, build your network & start your creative future at 55!

 

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Bij de opleiding Allround Fashion Styling gaan de studenten commerciële beelden stylen voor H&M en doen ze ervaring op in…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.