Skip to content

Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Misschien ben je net geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies. Of wil je eigenlijk iets heel anders gaan doen en zou je je willen omscholen? Wij helpen je graag bij deze keuze. Ons opleidingsaanbod bestaat inmiddels uit meer dan alleen opleidingen en cursussen in styling. Zo bieden we bij 55 Creative Business School vanaf september de mogelijkheid je te ontwikkelen op het veelgevraagde gebied van branding en business! Lees hieronder meer over onze opleidingen op dit gebied:

Tweejarige opleiding Creative Business

Het werk van een stylist beperkt zich niet langer tot het begeleiden van fashion shoots voor magazines, merken en het stylen van personalities. In elk beeld dat je ziet zit tegenwoordig vaak de hand van een stylist. We spreken dan ook graag over ‘beeldmakers’. Creatives die van concept tot postproductie kunnen meepraten over trends, imago, positionering, creatie en communicatie. Conceptontwikkeling en styling, maar ook branding en het zelf kunnen vormgeven en produceren zijn onmisbare skills voor iedereen die een succesvolle loopbaan ambieert in fashion, media en andere creatieve industrieën.

Onze populaire tweejarige opleiding Creative Business, is de enige opleiding in Nederland die ondernemen, branding en styling combineer in een fast-track opleiding. In twee jaar word je klaargestoomd tot een commerciële en creatieve professional die meteen aan de slag kan in de fashion, media en andere creatieve industrieën.

Na de opleiding ben een volwaardige allround modestylist met know-how van alle facetten van het stylingvak:  zoals fashion & media styling, personal styling, tv & celebrity styling en event styling. Je hebt geleerd content te creëren, ontwikkelen en produceren door middel van fotoshoots voor fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven. Daarnaast en heb je ook een breed pallet aan creatieve vaardigheden en kun je een merkverhaal ontwikkelen.

Branding en Business

Door de toenemende groei van online marketing en digitale media is er een grote vraag naar branding specialisten ontstaan. Bij 55 word je in een jaar opgeleid tot een branding expert! In dit jaar leer je van conceptontwikkeling tot brand identity en van vormgeving tot campagneontwikkeling. Na het behalen van je diploma ben je in staat bedrijven, merken en personalities te begeleiden bij het creëren van een authentiek en aansprekend merkverhaal en imago.

Bij Branding & Business gaan we dieper in op trend forecasting en conceptontwikkeling. Je leert vormgevingsprincipes toepassen, een businesscase maken en een merkstrategie ontwikkelen. Onze docenten brengen je door middel van verschillende opdrachten de beste methodes en tools bij om jouw ambities te ondersteunen. Daarbij ontwikkel je grafische en technische vaardigheden zoals Photoshop en InDesign, krijg je les van een bekende fotograaf en leer je zelf video’s van a tot z produceren. Na de opleiding kun je met dit brede pallet aan creatieve skills meteen aan de slag in de fashion en media branche als brand specialist of volwaardig content creator!

ALLROUND STYLING

De fashion en media industrie groeit hard en heeft behoefte aan jong creatief talent. Van modereportages in magazines, werken voor bekende modemerken en het stylen van bekende Nederlanders heeft het stylingvak zich uitgebreid tot bijna elk beeld dat in de media voorbij komt. Van commercials, reclamefotografie, evenementen, influencers op instagram en youtube tot e-commerce bedrijven, geen professioneel beeld komt meer tot stand zonder creatievelingen met een oog voor stijl en branding. Styling is everywhere! 

In één schooljaar leer je alle kennis en vaardigheden op het gebied van styling zoals fashion & media styling, personal styling, tv & celebrity styling en event styling. Het stylingvak draait om het creëren, ontwikkelen en produceren van content door middel van foto- en videoshoots voor fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven. Als Personal Stylist ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een authentieke stijl en imago voor personalities.

Meer informatie over de opleiding Allround Styling, Branding & Business of de tweejarige opleiding Creative Business vind je hier! Create your portfolio, build your network & start your creative future at 55!

 

Other stories
Other stories
Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale en culturele vaardigheden en samenwerken. In co-creatie met de…
new creatives graduated and ready!

new creatives graduated and ready!

Na een fantastisch schooljaar bij 55 nemen onze studenten hun diploma in ontvangst. Stralende gezichten, trotse familie en vrienden, een…
Masterclass David Laport, outspoken couture

Masterclass David Laport, outspoken couture

David Laport is een Nederlandse couturier die bekend staat om zijn opvallende jurken en het kleden van beroemdheden als Sia,…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.