Skip to content
Allround styling opleiding amsterdam

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Een allround stylist, het klinkt leuk.. Maar wat is dat nou precies? 

Als allround stylist ben je breed inzetbaar in de mode- en stylingbranche. Zo heeft een stylist kennis van zowel mode en trends als van conceptontwikkeling.  Eigenlijk alles op het gebied van styling: van Fashion tot aan Personal Styling, maar ook TV & Celebrity Styling en Event Styling zijn niet te vergeten onderdelen.

Daarnaast ben je als stylist commercieel ingesteld en kan je ideeën en inspiratie online verbeelden. Het is belangrijk dat je inspeelt op trends, wensen en belangen van doelgroepen. Je bent bezig met het creëren, ontwikkelen en produceren van content voor modebedrijven, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven. Dit doe je door middel van foto- en videoshoots.

Do you have what it takes?

Droom je van een toekomst in de styling wereld? Of wil je je verder ontwikkelen of omscholen tot creatief allround stylist? Dan is de jaaropleiding Allround Styling écht iets voor jou!

 • Ben je geïnteresseerd in fashion & media?
 • Wil je je verder ontwikkelen tot een breed inzetbare stylist in de mode en media?
 • Heb je een goed gevoel voor stijl?
 • Heb je een neus voor de allernieuwste trends?
 • Beschik jij over een hoge dosis organisatietalent?
 • Ben je creatief en een harde werker?
 • Ben je zowel een teamplayer als een zelfstandig ondernemer?
 • Wil je in een korte tijd aan de slag als creatief allround stylist?

Opleiding Allround Styling

Tijdens de opleiding Allround Styling leer je alle nodige kennis en vaardigheden op het gebied van styling. Zo word je in korte tijd klaargestoomd tot een breed inzetbare stylist. De studenten krijgen o.a. les in fashion & media styling, personal styling, tv & celebrity styling en event styling. Het stylingvak draait om het creëren, ontwikkelen en produceren van content door middel van foto- en videoshoots voor fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven.  Bij personal styling daarentegen ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een authentieke stijl en imago voor personalities.

Waarom 55 Creative Business school?

55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut in de fashion capital van Nederland, Amsterdam. Samen met experts uit het vak hebben wij innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de markt.

De lessen en masterclasses worden gegeven door vooraanstaande namen uit de Fashion industrie zoals Danie Bles, Fred van Leer en Jetteke van Lexmond. Maar ook influencers zoals Yara Michels, Stephanie Broek en Anna Nooshin delen hun kennis en ervaring met onze studenten. Samen met de andere deskundige docenten begeleiden ze je met plezier naar de modecarrière die je voor ogen hebt. Onze educators zijn speciaal geselecteerd op hun expertise. Door het delen van leuke anekdotes en ervaringen uit de praktijk weet jij straks hoe de business echt werkt.

Praktijkgericht leren

Ons credo is learning by doing. Door praktijkgericht te leren word je klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Tijdens de jaaropleiding Allround Styling ben je tijdens het ene project bezig met het ontwikkelen en pitchen van concepten en het andere moment bouw je aan een goed portfolio tijdens professionele fotoshoots met een professioneel topteam.

Ook proef je de sfeer tijdens fieldtrip bezoeken aan een redactie van een magazine, een PR-bureau en een atelier van een designer. Ook ondernemerschap, social media en branding zijn belangrijke onderwerpen welke steeds meer te maken hebben met het stylingvak.

Baanmogelijkheden als Allround Stylist

Met een diploma van 55 Creative Business School op zak ben je direct breed inzetbaar in de fashion- en mediabranche. 90% van onze afgestudeerde Allround Stylisten is werkzaam in de modebranche. Voorbeelden van toffe stages en werkzaamheden die 55 Creative Business School studenten ná het afronden van de opleiding hebben gedaan of zijn gaan doen zijn:

 • Stage bij stylist Lonneke Nootenboom
 • TV Styling voor tv programma’s zoals RTL boulevard en Goede Tijden, Slechte Tijden.
 • Eigen winkel gestart tijdens de jaaropleiding en nu een eigen succesvolle webshop én winkel
 • Assistent bij verschillende Fashion & Media Stylisten
 • Ondernemer in de social media & branding
 • Ondernemer in Wedding Styling
 • Stage bij Grazia & Marie-Claire
 • E-commerce stylist bij Little Soho
 • Stylist voor verschillende BN-ers en televisieprogramma’s

Er zijn talloze opties die aansluiten bij jou toekomstdromen. Na de opleiding ben je een volwaardige allround modestylist met know-how van alle facetten van het stylingvak.  Je beheerst alle skills en kunt direct aan de slag gaan binnen de fashion en media industrie als bijvoorbeeld als fashion stylist, editorial stylist, personal stylist of als inkoper of trendwatcher.

Beste keuze voor mij

Misschien twijfel je nog over welke opleiding of cursus het beste bij je past. Kom dan langs op een van onze open dagen. Tijdens de open dag geven we je graag persoonlijk advies op basis van jouw wensen en vragen. Samen kijken we welke opleiding of cursus van55 Creative Business School het beste past bij jouw toekomstdromen. Ben je al zeker van je keuze? Schrijf je dan hier in en begin aan jouw carrière als Allround Stylist.

Other stories
Other stories
Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist,…
Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

Ben jij een echte duizendpoot? Heb jij een talent voor organiseren, plannen en communiceren? Wil je graag werken met jonge…
Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.