Skip to content
Blog: waarom is personal branding belangrijk?

Waarom is Personal Branding belangrijk voor een stylist?

Waarom is Personal Branding belangrijk voor een stylist?

Tijdens de jaaropleiding Allround styling krijgen de studenten les in het vak Fashion & Media. In 10 lessen leren de studenten alles op het gebied van personal branding, bouwen ze een eigen website en leren ze hoe ze hun online zichtbaarheid kunnen vergroten. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? En waarom heb je deze vaardigheden nodig als je stylist wilt worden? In deze blog geeft educator en personal branding expert Fabienne Lindenbergh antwoord op deze vragen. Lees je mee?

Fabiënne, wie ben je en wat doe je naast lesgeven bij 55 Creative BusinesS School?

Mijn naam is Fabiënne Lindenbergh, 28 jaar oud en woon sinds 2016 in Amsterdam.  Ik ben gek op de stad Parijs en haar mode. Ik noem mijzelf dan ook de Amsterdamse Parisienne, omdat alles wat ik doe of draag een knipoog heeft naar deze stad. Als Personal Branding Expert help ik vrouwelijke ondernemers en bedrijven in de mode en lifestyle branche met hun online présence door middel van de juiste branding, styling en fotografie.

Personal Branding in fashion en media

Mijn doel is om mijn klanten de juiste vaardigheden en kennis bij te brengen waardoor zij zichzelf kunnen positioneren als expert met een eigen handschrift op social media. Je kunt hierbij denken aan de beelden die ze posten, de templates die ze gebruiken, de indeling van de Instagram feed en de manier waarop ze communiceren. Het is van belang dat al deze onderdelen consistent ingezet worden en in samenhang zijn, ook op jouw website en andere kanalen waar je zichtbaar bent.

Waarom is Personal Branding belangrijk voor een stylist?

Het is voor iedere stylist belangrijk om een persoonlijke stijl en brand te ontwikkelen, zowel online als offline. Wanneer je beschikt over een sterke branding wordt het makkelijker om je te onderscheiden van de rest. In een wereld waar veel anderen stylisten zijn, is het belangrijk om jouw authenticiteit te laten zien: Wie ben jij als persoon? Als stylist? Wat is jouw stijl en wat is jouw missie?

Door je te positioneren en duidelijk jouw personal brand (handschrift) naar voren te laten komen, creëer je een niche en zal je sneller jouw droomklant of klus aantrekken dan wanneer je dat niet doet.

Welke onderdelen behandel je in het vak Fashion & media?

Personal Branding: wie ben je en hoe laat je dat zien?
Visual Branding: hoe creëer je een huisstijl n.a.v. jouw personal brand?
Social Branding: hoe presenteer je jezelf als stylist en hoe zorg je ervoor dat als iemand naar jouw Instagrampagina gaat het meteen duidelijk is wie jij bent, wat je doet en wat je stijl is.

Welke 3 tips geef je mee aan de stylisten in spé als ze hun social media kanalen onder de loep nemen?

1. Is de biografie van je Instagramprofiel duidelijk en professioneel? Heeft het de volgende elementen zoals: jouw volledige naam, bedrijfsnaam of wat je doet, iets typerends over jou als persoon/stylist, een omschrijving van jouw stijl en een call-to-action naar jouw website of ander kanaal?

2. Kijk kritisch naar jouw Instagram feed: straalt het duidelijk uit wie jij bent en wat jouw stijl is? Kunnen mensen hieruit opmaken dat jij een stylist of creative bent? Het beste is om een mix te laten zien van: inspiratie voor jou als stylist, jouw persoonlijke stijl, backstage beelden en natuurlijk portfolio beelden. Een goed voorbeeld hiervan vind ik stylist @thomas_vermeer of @nicole_huisman

3. Ga eens door al jouw Instagram highlights heen, is het een goedlopend verhaal en heeft het mooie beelden die binnen jouw stijl passen of is het een verzameling van alles en nog wat? Het is belangrijk dat als iemand door jouw ‘about’ of ‘portfolio’ highlight gaat, ze van het begin tot eind worden meegenomen in een verhaal. Zorg er daarnaast voor dat je Instagram stories ook in de stijl van jouw personal brand zijn, want iedere foto die je post staat voor wie jij bent.

Hoe vind je het om dit vak te geven aan de studenten allround styling?

Iedere student heeft zo zijn eigen creativiteit en stijl. Het is heel gaaf om te zien hoe zij op ieder hun eigen manier een personal brand ontwikkelen. Je ziet dat de ene student al duidelijk voor ogen heeft wat zijn of haar stijl is en de andere student is hierin nog erg zoekende. In beide gevallen is het leuk om als educator de studenten hierin te begeleiden. Wat ik erg leuk vind is dat je bij de eindpresentatie vaak al ziet van wie het werk is zonder dat de student dit zelf presenteert. Dat is nou precies de kracht van Personal Branding!

Ben je ook geïnteresseerd in fashion & media? En wil je je verder ontwikkelen tot een breed inzetbare stylist? Onze jaaropleiding Allround Styling gaat in september weer van start. Kijk voor meer informatie op onze website of schrijf je hier in!

Other stories
Other stories
Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist,…
Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

Ben jij een echte duizendpoot? Heb jij een talent voor organiseren, plannen en communiceren? Wil je graag werken met jonge…
Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.