Skip to content

Vrijwerk shoot van Julia

Vrijwerk shoot van Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het teken van Fashion & Media Styling. Als eindopdracht moet iedere student zelfstandig een modeserie produceren. In deze blog vertelt oud Allround Styling student Julia haar ervaring met de eindshoot.  Read more!

“Elke modeserie start met het uitwerken van een concept. Ik was altijd al fan van de fotografiestijl van fotograaf Slim Aarons en het leek mij leuk om een shoot te doen in deze stijl met een nautische twist. Na verschillende thema’s uitgewerkt te hebben had ik het gevoel dat ik meer vanuit mijn eigen gevoel moest denken. Ik besloot alleen beelden te verzamelen die mij écht aansprak en inspireerden. Vanuit hier kwam een duidelijke stijl en mood naar voren namelijk: Scandinavische en minimalistische stijl.

Voor de locatie van de shoot wilde ik graag fotograferen bij een watertoren. In overleg met mijn team bleek dit uiteindelijk geen goede optie en hebben we er gezamenlijk voor gekozen om ‘water’ terug te laten komen in het concept door middel van styling. Vandaar de titel van mijn concept; ‘All we need is water.’

De dag van de shoot verliep erg goed! De sfeer met het team was goed en iedereen kon zelf ook input geven. Dit werkte erg fijn! Wat ik heb geleerd van de shoot? Ik heb geleerd dat je niet altijd overal de controle over kan hebben. Pas op de set kom je erachter wat wel of juist niet werkt op beeld. Hiervoor moet je flexibel zijn en altijd in oplossingen denken.”

Credits
Fotograaf: Evelien Wajer
Haar & make-up: Eva van der Cammen
Styling: Julia van Linden
Model: Iris van ‘t Hof

Other stories
Other stories
Student Spotlight: Meet Joëlla

Student Spotlight: Meet Joëlla

Van kleins af aan weet Joëlla Otten het zeker: ze wil stylist worden! Op haar 10e doet ze mee aan…
Personal styling in de praktijk

Personal styling in de praktijk

Deze week gaan de studenten Allround Styling aan de slag op de winkelvloer bij Van Dijk. Van Dijk is de…
Student Spotlight: Meet Raquel

Student Spotlight: Meet Raquel

Raquel Euser is 22 jaar, komt uit Uithoorn en volgt de opleiding Allround Styling. Van jongs af aan is ze…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.