Skip to content

Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als assistent bij Lonneke Nooteboom, maakt ze deel uit van het team Kelly Huijsman Styling en heeft ze haar eigen bedrijf Chloë Slief Styling. Ze heeft dus absoluut niet stil gezeten! We vroegen haar naar de vijf meest bijzondere stylingklussen die ze de afgelopen twee jaar heeft mogen doen. Lees je mee?

SHOOT MET PATTY BRArD VOOR LINDA MAGAZINE

Chloë: “Wat deze shoot zo bijzonder maakt is dat het mijn eerste echte grote shoot met een 
BN’er was voor Linda Magazine. Bij deze opdracht heb ik Kelly Huijsman geassisteerd. Kelly heb ik leren kennen tijdens de jaaropleiding Allround Styling. Ze gaf het blok TV & Personality Styling. Kelly is o.a. de stylist van Chantal Janzen, maar kleedt daarnaast ook andere BN’ers zoals Patty Brard.

Bij deze opdracht heb ik Kelly op de shootdag geholpen met het stomen, de sets gereed maken en ben ik zelfs op de dag zelf nog op pad geweest om last minute ergens iets op te halen. Van zo’n afwisselende en drukke dag krijg ik energie! Ik vind het leuk om Kelly op zo’n dag zo goed mogelijk te ondersteunen zodat zij haar werk goed kan uitvoeren. Het resultaat is ook prachtig geworden.” 

Fotografie: Valentina Vos | Make-up & haar: Conny van der Kroon |  Styling: Kelly Huijsman |  Assistant Styling: Chloë  Slief

campagne shoot in spanje - SHOEBY x LONNEKE

Chloë: “Voor de campagne van de Shoeby X Lonneke collectie mocht ik voor het eerst naar het buitenland voor werk. Marbella it was! Voor deze shoot hadden we één dag om alle campagne beelden te schieten. Dus de organisatie en voorbereiding voor deze shoot was erg belangrijk. We kwamen de avond voor de shoot aan in Spanje en toen hebben Lonneke en ik de sets samengesteld. Je moet voor de shootdag zorgen dat alles soepel verloopt en dat je ‘ready’ bent. Je bent namelijk continu on the road en je moet snel kunnen schakelen. Zo gebruikten we een palmboom als kledingrek. Lonneke was zelf model, dus mijn focus op de sets en styling was extra belangrijk. Dit was natuurlijk een grote verantwoordelijkheid. Ik vind het erg leuk om mij hier volledig op te kunnen richten en creatief bezig te zijn. Een groot pluspunt was dat we op de mooiste plekjes van Marbella de foto’s geschoten hebben. We zijn nog steeds heel trots op het eindresultaat. Als kers op de taart was de Shoeby X Lonneke collectie ook nog een mega succes!” 

Opnamedagen voor hotter than my daughter met kelly huijsman

Chloë: “Na al meerdere keren met Kelly samengewerkt te hebben mocht ik haar assisteren voor de tv opnames van Hotter Than My Daughter voor RTL 5. Ik voel me erg thuis in de tv-wereld en het backstage werken vind ik dan ook heel leuk! Ik leer heel veel van dit soort dagen en voornamelijk ook van Kelly. Tijdens zo’n grote opdracht als dit is het leerzaam om te weten waar je allemaal rekening mee moet houden. De kandidaten zijn allemaal erg verschillend en zo moesten we tijdens het shoppen bij diverse winkels en merken terecht. Elke klant is dan weer een nieuwe uitdaging. Doordat je bij veel verschillende winkels shopt vergroot je als stylist je kennis en netwerk.” 

shoot voor 'het grote kookmutsjes kook- en bakboek'

Chloë: “Via mijn werkzaamheden voor Lonneke heb ik iemand leren kennen bij Kosmos uitgevers. Via dit contact ben ik toen benaderd voor de shoot voor het kook- en bakboek van de Kookmutsjes. Allereerst had ik een moodboard aangeleverd met mijn ideeën voor de styling. Het is belangrijk dat je kijkt naar het imago van de klant en je je hierin verdiept en op aanpast. Bij deze shoot was het bijvoorbeeld heel belangrijk dat de sets ook pasten bij de gerechten in het kookboek. Nadat ik een akkoord had ontvangen mocht ik aan de slag om sets te shoppen. Superleuk! Dit was mijn eerste zelfstandige klus als stylist vanuit mijn eigen bedrijf Chloë Slief Styling.” 

Uitgever: Kosmos | Fotografie: Mitchell van Voorbergen | Haar & make-up: Lisanne den Ouden van Poederloeders | Styling: Chloë Slief

Shoot voor lonneke's boek 'style your life'

Chloë: “Een groot gedeelte van de beelden in het boek ‘Style your life’ van Lonneke Nooteboom zijn door de jaren heen verzameld. Voor bepaalde hoofdstukken en onderdelen moest nog wel specifieke content geschoten worden. Bijvoorbeeld voor de keypieces, basics en ‘de Lonneke strik’. In totaal zijn we twee dagen bezig geweest met de shoots. Ik heb samen met Lonneke alle sets samengesteld. Ik vind het altijd weer ontzettend leerzaam om met Lonneke te werken. In het bijzonder hoe zij te werk gaat met het stylen van sets. Wat het nog extra leuk maakt is dat het boek uiteindelijk in de bestsellerslijst terechtkwam. Hoe gaaf is dat!” 

ALLROUND STYLING

We vinden het altijd erg leuk om te horen wat onze studenten Allround Styling bereikt hebben na het behalen van hun diploma. We vroegen Chloë naar hoe ze terug kijkt op haar tijd bij 55 Creative Business School. 

Hoe kijk je terug op de jaaropleiding Allround Styling?

“Ik kijk terug op een hele leuke tijd bij 55 en wat is het jaar voorbij gevlogen! Doordat de opleiding Allround Styling zo breed is geeft het je de mogelijkheid om er achter te komen waar je passie echt ligt.” 

Ben je blij met de keuze voor de opleiding Allround Styling?

“Ik had voor geen goud de opdrachten/ervaringen die ik tijdens de opleiding heb opgedaan willen missen. In het jaar heb ik als persoon een groei doorgemaakt en heb ik geleerd om echt uit mijn comfortzone te stappen.”

Wat heeft 55 Creative Business School je gebracht?

Na de opleiding ben ik begonnen als assistent van Lonneke Nooteboom en maak ik deel uit van team Kelly Huijsman Styling. Hieruit heb ik ook al zoveel nieuwe mensen leren kennen en mijn netwerk uitgebreid. Dit vind ik het allerleukst en daar krijg ik enorm veel energie van. Ik heb mijn grenzen verlegd. Elke opdracht is weer anders en leer ik weer iets nieuws! In november 2019 heb ik mijn bedrijf Chloë Slief Styling officieel ingeschreven bij de KVK. Het vooruitzicht ziet er ook positief uit! Eind mei komt er iets leuks en spannends aan. Ik vertrek dan uit Nederland voor een langere periode en ga ik in het buitenland mijn styling droom waarmaken. Vind je het leuk om hiervan op de hoogte te zijn? Stay tuned en follow me on social media.

'The distance between dreams and reality is called action.'
- Chloë Slief
Allround Stylist

Ben jij ook gek op fashion? En wil je je net als Chloë ontwikkelen tot een breed inzetbare stylist? Onze jaaropleiding Allround Styling gaat in september weer van start. Kijk voor meer informatie op onze website of schrijf je hier in!

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Bij de opleiding Allround Fashion Styling gaan de studenten commerciële beelden stylen voor H&M en doen ze ervaring op in…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.