Skip to content

Success Story: Joanne Uland

Success Story: Joanne Uland

Inmiddels zijn er al heel wat stylistes door ons opgeleid en klaar met hun cursus Fashion Styling en/of Personal Styling. Een aantal van deze meiden zijn al goed op weg om succesvol te worden in de business. De 21-jarige Joanne volgde beide cursussen, liep stage bij Danie Bles en is inmiddels styliste in Amsterdam. Hoe ze dat allemaal voor elkaar kreeg? Laat je inspireren door haar successtory! >

Na 3 jaar tobben met studies en werk in de mode, kwam ik terecht bij Style School ByDanie. Niet wetende dat dit me een gloednieuwe toekomst zou brengen. Halverwege de cursus Personal Styling ben ik stage gaan lopen bij Danie Bles. Ik heb het advies van de educators van de Style School ByDanie opgevolgd en mijn baan als assistent manager opgezegd, gestopt met school en heb mij ingeschreven als ZZP’er. Op die manier kon ik mij focussen op mijn toekomst als styliste. De stage was niet altijd even makkelijk. Het is hard en lang werken, maar het is het zeker waard geweest.

Tijdens mijn stage deed ik wat opdrachten in het weekend als personal stylist, maar ik wist direct dat ik voor Danie wilde blijven werken. Ze is een bron van inspiratie, net zoals Noelle Baartmans en Kelly Huijsman (stylisten die ook werken voor Danie Bles). Blijkbaar heb ik mijzelf bewezen en kreeg ik toen mijn stage afliep, de eerste klussen van Danie. Ik heb altijd geweten dat ik het in mij had en ik wil dan ook niks liever dan dit waarmaken.

Na de cursus Personal Styling heb ik ook nog de cursus Fashion Styling gevolgd. Ook dit vond ik super leuk maar toch gaat mijn hart uit naar personal styling omdat ik liever mensen blij maak met hun kleding dan dat ik het eindresultaat van een foto te gek vind. Toch wil ik fashion styling zeker niet opgeven. Het creëren van een mooi beeld voor een magazine is niet alleen styling. Het samenwerken met een team van een goede fotograaf en make up artist geeft echt een kick.

Ik raad meiden die twijfelen over welke cursus ze willen doen aan om de jaaropleiding te volgen. Hierna weet je hoe dan ook zeker wat je meer trekt, maar kun je deuren altijd openhouden voor andere klussen. Het voelt ook helemaal niet als een cursus omdat je vrijwel direct nieuwe vriendinnen maakt en gelijk plezier krijgt in de lessen. Je krijgt les van de beste en meest inspirerende mensen uit het vak, waardoor je zelf echt aan de slag wilt. Danie Bles en haar team hebben heel veel voor mij betekend, maar uiteindelijk moet je het zelf wel echt willen en er hard voor werken.

Ben jij geïnspireerd door dit waanzinnige verhaal van Joanne, die haar droom achterna ging? En wil jij niets liever dan een loopbaan als succesvol styliste? Schrijf je dan snel in op Style School ByDanie.

Other stories
Other stories
Results editorial shoot

Results editorial shoot

Na een lange voorbereiding was het eindelijk zover! De studenten van de jaaropleiding Allround Styling kwamen bepakt en bezakt binnen…
Results studio shoot

Results studio shoot

Even geleden werden de cursisten Fashion & Media Styling uitgedaagd tijdens hun eerste professionele shoot. In onze studio gingen ze met een…
Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.