Skip to content
masterclass-patty-zomer-portret2

Stylist Patty Zomer gaf een masterclass

Stylist Patty Zomer gaf een masterclass

Vorige week stond niemand minder dan Patty Zomer voor de klas en deelde ze haar ervaring met de studenten van de jaaropleiding Allround Styling. We hopen dat deze innovatieve en inspirerende masterclass bij de studenten frisse inspiratie heeft opgewekt en ze hiermee vol enthousiasme verder kunnen met het blok Personal Styling.

Vele zullen Patty Zomer kennen van haar Dolly Dots periode, waar ze 10 jaar lang de wereld mee over heeft gereisd. Nu staat ze bekend als top styliste en stijlcoach. Zo helpt ze mensen met het reorganiseren van hun garderobe, verzorgt ze de styling tijdens shoots en televisieopnames en geeft ze workshops over stijl en imago.

Tijdens de masterclass vertelde Patty dat ze nooit echt de ambitie heeft gehad om stylist te worden maar dat ze zich er intuïtief mee bezig is gaan houden. Tijdens haar Dolly Dots periode werd de kleding voor shows en tours verzorgd door ‘mensen met verstand’.

“Toendertijd had je nog geen echte stylisten, het waren meer kleedsters die verstand hadden van kleding.”

Na vier jaar is Patty samen met een andere Dolly Dot zelf de styling van de meidengroep gaan verzorgen, en daar is haar styling carrière eigenlijk ontstaan. “Intuïtief begon het al te kriebelen toen andere mensen de styling verzorgden. Omdat ik iedereen zo goed kende wist ik: zij wil graag een broek aan, zij liever een jurk en zo wist ik van iedereen of ze wel of niet comfortabel waren. Dat was voor ons heel belangrijk”

Later is Patty gevraagd om styling van de band te doen en heeft ze de eerste 4 outfits voor zangeres Anouk gestyled. Sindsdien is ze niet meer uit het stylingvak weg te denken.

Het tweede deel van de masterclass besteedde Patty aan het bespreken van verschillende types. Als stylist is het belangrijk dat je weet wat voor persoon je gaat kleden. Zo kun je van tevoren weten welke houding je aan moet nemen en waar je op moet letten tijdens de styling.

“Styling gaat over verbinding met jezelf en verbinding met de desbetreffende persoon. Dat houdt in dat je altijd goed voorbereid moet zijn. Altijd goed checken welke benadering je nodig hebt en continu bijstellen zonder jezelf te verliezen.”

Tijdens het doornemen van de verschillende types liet Patty de studenten nadenken over welk type zij zelf waren. Door types te herkennen wordt het makkelijker om jezelf te verplaatsen in een klant. En dat is volgens Patty wat er zo belangrijk is aan personal styling. “Het gaat om de persoon die je kleedt, die moet zich prettig voelen. Zo vraag ik altijd eerst wat diegene zelf aan zou willen en voordat ik begin met de styling.”

De studenten verlieten de school met een glimlach en foto met Patty op zak. Met de nieuwe kennis en inspiratie uit de masterclass kunnen de studenten met een frisse energie verder met de opdrachten voor het blok personal Styling.

masterclass-patty-zomer-
masterclass-patty-zomer-isabella
masterclass-pattyzomer-eva

Droom je van een toekomst in de styling wereld? En wil je alle facetten van het stylingvak leren van vooraanstaande namen uit het vak? Dan is de jaaropleiding Allround Styling écht iets voor jou! Klik hier voor meer informatie over onze opleidingen.

Other stories
Other stories
Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Bij de cursus Fashion & Media Styling gaan de cursisten beelden stylen voor High End Fashion Magazines en doen ze…
Work with David Laport @ Fashion Week

Work with David Laport @ Fashion Week

Als student met een passie voor mode, heb je vast wel eens gedroomd om backstage te werken bij Fashion Week.…
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.