Skip to content
portret jetteke v lexmond

Stylist Jetteke van Lexmond gaf een masterclass

Stylist Jetteke van Lexmond gaf een masterclass

Regelmatig komt de top van de modewereld langs op de Style School om een masterclass te geven. Dit keer was het de beurt aan Jetteke van Lexmond. Afgelopen maandag gaf ze vol enthousiasme een inspirerende masterclass aan de cursisten Fashion & Media styling.

Stylist Jetteke van Lexmond behoort tot de crème de la crème van de Nederlandse fashion industry en mag dagelijks werken met de mooiste merken en modellen. Haar indrukwekkende carrière is begonnen tijdens een stage voor het weekblad YES, waar ze zichzelf al snel onmisbaar maakte en de kans kreeg om te solliciteren op de functie fashion editor. Een week later stond ze met twee koffers vol kleding in Miami en gaf ze leiding aan een heel team. Toen het magazine ELLEgirl naar Nederland kwam werd Jetteke meteen gevraagd om met een klein team het blad op te zetten. Na ELLEgirl volgde Glamour en uiteindelijk Vogue Nederland, waar ze aan de slag ging als contributing fashion editor. Daarnaast werkt ze samen met haar zusje Lieke van Lexmond aan allerlei toffe projecten en ondernemingen.  

Logisch dat onze cursisten Fashion & Media Styling gedurende de masterclass continu op het puntje van hun stoel zaten. Door haar jarenlange ervaring als stylist vertelde ze veel over alle ervaringen en toffe shoots die ze in de afgelopen jaren heeft gedaan. Zo ook over de shoot die plaats vond op de 2.430 m hoge Machu Picchu berg, wat tegenwoordig vanwege toerisme niet eens meer haalbaar zou zijn.

“In die tijd was het nog mogelijk om daar te shooten, de berg werd zelfs 20 minuten voor ons afgezet omdat de Peruanen het als promotie zagen.”

Daarnaast vertelde ze over de samenwerkingen die ze heeft mogen doen en de mensen die ze heeft ontmoet zoals topmodel en inmiddels goede vriendin Doutzen Kroes. Zo liep het bouwen van ELLEgirl synchroon met de opkomst van modellen die nu bij de top behoren.

“Behati Prinsloo, Doutzen Kroes en Lara Stone zijn allemaal modellen die toen voor het eerst begonnen met modellenwerk. Ik maakte ooit de eerste cover en editorial van Doutzen en Behati.”

Na de masterclass verzamelde de studenten zich direct om Jetteke heen om vragen te stellen. Ze sloot de masterclass af met een advies voor de Fashion & Media Stylisten to be: 

”Neem het vak en de shoots niet altijd té serieus. De fun die je hebt tijdens een shoot is ook heel erg belangrijk. Je mag af en toe buiten de lijntjes kleuren en jezelf verrassen!”

jetteke-v-lexmond
masterclass-jetteke-v-lexmond

Is het jouw droom om werkzaam te zijn in de modewereld? En wil jij het vak leren van onder andere Jetteke van Lexmond en andere inspirerende masters? Start dan nu a.s. dinsdag 30 maart met de cursus Fashion & Media Styling. Er is nog maar 1 plek beschikbaar! Klik dan hier voor meer informatie over ons opleidingsaanbod.

Other stories
Other stories
Met H&M de studio in!

Met H&M de studio in!

Let’s shoot! Na conceptontwikkeling, moodboards en de styling challenge is het nu tijd voor het echte werk, de eerste fotoshoot…
Yearbook challenge - think pink

Yearbook challenge - think pink

Na weken vol conceptontwikkeling en moodboards gingen de studenten in de laatste les een stapje verder op weg naar de…
Fieldtrip Maison Amsterdam

Fieldtrip Maison Amsterdam

Deze week gingen de studenten Allround Styling op fieldtrip naar de ‘lands grootste modehuis in Amsterdam, de Nieuwe Kerk. Maison…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.