Skip to content
tv-celebrity-styling-bjorn-franke-kelly-huijsman-55creativebusinessschool

Style your celeb!

Style your celeb!

Van tv-personality of YouTuber tot artiest of topsporter. De Allround Styling studenten gaan op zoek naar een ‘Bekende Nederlander’ om te stylen. We trappen de module TV & Celebrity Styling af met niemand minder dan Björn Franke en Kelly Huijsman! Als topstylisten van bekend Nederland weten zij als geen ander hoe je een celebrity er op en top uit moet laten zien in de spotlights. Nu is het de beurt aan de studenten om hen te laten stralen!

Wie zijn Kelly Huijsman & Björn Franke?

Kelly Huijsman en Björn Franke zijn stylist van menig bekende Nederlander. Zo kleedt Kelly onder anderen Chantal Janzen, Igone de Jongh, Patty Brard en Nikkie Tutorials. Ook zorgde Chantal voor de outfits van Chantal en Nikkie tijdens het Eurovisie Songfestival. Ook Björn weet goed een outfit aan te laten sluiten bij de persoonlijkheid. Timor Steffens, Buddy Vedder en Janny van der Heijden zijn nog maar een deel van zijn klantenbestand. Deze twee zijn ook vaak samen achter de schermen te vinden. Zo werkten ze allebei bij Dance Dance Dance en The Voice.

Wat is belangrijk bij het kleden van een Bekende Nederlander?

Volgens Björn en Kelly is het essentieel dat je de look goed laat aansluiten bij de persoon. De klant is regelmatig in de spotlights te zien. Daarom zorg je er als stylist voor dat deze persoon zich zelfverzekerd voelt in de door jouw gestylde outfit. Als stylist van een bekend gezicht heb je invloed op het zelfvertrouwen van je klant en ontneem je keuzestress over diens looks.

Hoe ziet een week van Björn en Kelly eruit?

Geen dag is hetzelfde! Björn en Kelly zijn beide iedere dag druk met opnames van programma’s, shows en commercials. Zo is Björn een dag in de week bij Shownieuws, een dag bij Tijd voor Max en een dag bij Op1. Ook kleedt hij onder andere Timor Steffens en Buddy Vedder voor grote televisieshows. Kelly zorgt dat haar vaste klanten, zoals Chantal en Patty, voor alle opnames er prachtig uitzien. Momenteel verzorgt ze de styling bij programma’s als Hollands Got Talent, Shownieuws en het nieuwe programma van Chantal ‘Fout Maar Goud’. Kortom: het dagelijks leven van deze twee top stylisten bestaat uit veel shoppen, passen en klaarstaan voor klanten.

Module ‘TV & Celebrity Styling’

Masters Kelly en Bjorn begeleiden onze studenten bij de module TV & Celebrity Styling. Ze vertellen hoe je te werk gaat bij een opdracht. En wat je een goede stylist maakt in de wereld van televisie en bekende Nederlanders. Om dit te oefenen, gaan de studenten op zoek naar een BN’er om te stylen voor een van de programma’s waar zij in te zien zijn. Je gaat aan de slag met onderzoek, moodboards, intakegesprekken, personal shoppen en doorpasdagen. Met als eindresultaat looks die deze persoon laten stralen!

Na een fantastische kick-off met veel tips, tricks en leuke anekdotes gaan de studenten nu zelf aan de slag! Learn from the best!

Lijkt het je te gek om TV & Celebrity Stylist te worden? En wil je ook les krijgen van topstylisten van bekend Nederland? Schrijf je dan hier in voor de opleiding Allround Styling.

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.