Skip to content
yasmine rijnenberg - creative business student - student spotlight

Student Spotlight: Yasmine Rijnenberg

Student Spotlight: Yasmine Rijnenberg

In onze Student Spotlight geven wij het woord aan onze studenten. Niet alleen omdat we onze studenten graag in het zonnetje zetten, maar ook omdat we jou graag inzicht geven in onze opleidingen en cursussen. Ze vertellen over hun loopbaan, passie en ervaringen met 55 Creative Business School. Vandaag is het de beurt aan Creative Business student, Yasmine Rijnenberg.

Yasmine Rijnenberg is 20 jaar oud en komt uit Pijnacker. Ze volgt de tweejarige opleiding Creative Business aan onze school. Naast haar opleiding staat ze ook voor de klas op een basisschool en werkt ze als sales medewerkster voor het merk Ted Baker in de Bijenkorf. Ambitieus, dat is ze zeker! Haar guilty pleasure is het luisteren van alle soorten muziek, van de jaren 60 tot aan rap en countrymuziek van nu. Waar ze totaal niet van houdt? Oneerlijkheid, maar ook een drankje laat ze staan. Yasmine zit nu in het eerste jaar van Creative Business. Hier draait het om Allround Styling. Het tweede jaar staat volledig in het teken van Branding en Business. Wij stelden haar een aantal vragen:

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
“Ik was op zoek naar een praktijkopleiding in de fashion en media. Toen kwam ik al gauw bij 55 Creative Business School terecht en beter treffen kon ik het eigenlijk niet. Het is precies wat ik zocht. Veel praktijkopdrachten en weinig tot geen theorie. Heerlijk! Omdat ik twee dagen per week les hebt, houd ik ook genoeg tijd over voor andere activiteiten. Wat deze school kenmerkt en het voor mij extra leuk en aantrekkelijk maakte, is het learn by doing en learn from the best principe. Ik krijg les van professionals uit fashion en media, waar ik ook connecties mee kan opbouwen. Recent heb ik bijvoorbeeld een leuke masterclass gehad van Patty Zomer en Martien Mellema.”

Wie is jouw inspirator, jouw stijlicoon?
“Sinds de masterclass van Patty Zomer is zij mijn inspirator geworden. Ik vond het stukje psychologie altijd al interessant. Patty haar masterclass leerde mij dat fashion ook een psychologische kant heeft en dat het niet alleen om kleding draait. Het gaat dieper dan een lapje stof. Ook leerde ik hoe belangrijk het is om verbinding te maken met een persoon in personal styling. Psychologie gecombineerd met fashion is echt helemaal mijn ding geworden. Daar zou ik zeker verder in willen studeren.”

Met of voor welke designer, merk of bedrijf zou je willen werken en waarom?

“Ik zou heel graag met of voor het merk Chanel werken. Ik vind het stukje vrouwelijkheid van Chanel zo mooi en bijzonder. Het merk straalt schoonheid en elegantie uit, maar daarnaast moet het ook als comfortabel ervaren worden. Dat is iets wat ik zelf ook erg belangrijk vind. Vorig jaar verscheen er ook een podcast online over Chanel die ik erg interessant vond. Echt een aanrader!”

Wie volg je het liefst op social media
“Ik vind Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) een inspirerende fashion influencer. Zowel haar kledingsstijl als haar Instagram feed trekt mij aan. Ik kan mezelf herkennen in haar. Ze heeft namelijk veel verschillende stijlen net als ik. Van het vrouwelijke tot het wat stoerdere. Ik kan zelf ook de ene dag een rokje dragen en de andere dag voor een streetstyle lookje gaan. Zij is heel inspirerend! En nu ze zwanger is, vind ik het extra leuk om haar berichten op insta te checken.”

Op welk werk dat je tijdens de opleiding hebt gemaakt ben je het meest trots?
“Eigenlijk op alles wat ik heb gemaakt afgelopen tijd. Ik doe dit allemaal voor het eerst en heb verder geen ervaring op het gebied van styling. Daarom vind ik dat ik best trots mag zijn! Als ik echt moet kiezen, dan ga ik toch voor mijn locatie shoot. Ik ben zo trots op het gehele proces achter de schermen, maar ook het eindresultaat is prachtig geworden!”

Net als Yasmine je zowel ontwikkelen op het gebied van fashion als media? Schrijf je nu in voor de tweejarige opleiding Creative Business.

.

student spotlight yasmine rijnenberg creative business
student spotlight yasmine rijnenberg
Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.