Skip to content
Interview met student Allround styling

STUDENT SPOTLIGHT: SAM NIJLAND

STUDENT SPOTLIGHT: SAM NIJLAND

Deze week zetten wij een van onze studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat we hartstikke gek zijn op onze studenten, maar ook omdat we jou graag een kijkje geven in onze opleidingen en cursussen. Waarom studeren ze bij 55 Creative Business School? Wat zijn hun dromen? Je leest het allemaal in deze Student Spotlight met Allround Styling student, Sam Nijland!

Stel jezelf eens voor!
“Ik ben Sam Nijland (20) en ik studeer de opleiding Allround Styling aan 55 Creative Business School. Ik zou mezelf omschrijven als een allround creative, die heeft besloten om zich te gaan richten op het gebied van mode.”

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
“Ik wist altijd al dat ik iets in de creatieve industrie wil doen. Ik volgde al veel mensen die al werkzaam zijn in de fashionindustrie, maar ook oud-studenten van 55 Creative Business School. Het was heel cool om te zien wat zij neerzetten, waardoor ik besloot om een open dag van deze school te bezoeken. Vanaf dit moment wist ik direct dat dit het gene is wat ik wil. Er hangt een vrije, creatieve sfeer waar ik deel van wil uitmaken en ik ben heel blij dat ik dat nu mag doen. Deze school staat voor learning by doing en daar ben ik het volledig mee eens. Ik heb in een half jaar nog nooit zo veel geleerd als voorheen. Dit is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt.”

Wat vind jij het belangrijkste aan een school?
“Creatieve vrijheid, dat je het gevoel hebt dat je alles mag maken wat jij op je hart hebt liggen. Dat vind ik zo fijn aan 55 Creative Business School. Als je een shoot hebt, bedenk je zelf het gehele concept. Het is leuk dat het balletje echt bij mij ligt. Daarnaast vind ik het erg waardevol als ik met motiverende studenten mag werken en vriendschappen kan opbouwen. Rond de mode-industrie hangt een beetje een stigma, maar 55 Creative Business School bewijst het tegendeel.  Hier kan ik goed met iedereen overweg, heb ik het gezellig en kan ik erg lachen.”

Wat vond je het leukste in het afgelopen half jaar?
“Tijdens afgelopen half jaar ben ik veel over mezelf te weten gekomen. Ik heb mezelf ontwikkeld op zowel het gebied van kennis als op persoonlijk gebied. De masterclasses sprongen er voor mij echt uit, die vormen een goede inspiratie. Ook was het tof om de verantwoordelijkheid te dragen voor het creëren van een geheel concept. Hierbij regelde ik een team waarmee ik samen het concept neerzette. Op persoonlijk gebied ontdekte ik steeds meer wat ik leuk vind. Zo gaat mijn voorkeur bijvoorbeeld uit naar editorial. Hier heb ik echt mijn creatieve brein erop los kunnen laten. Dankzij de persoonlijke ontwikkelingslessen leerde ik met een vergrootglas naar mezelf te kijken. Hier haalde ik keer op keer inzichten uit, waardoor ik mijn eigen stijl sterker kon maken.”

Waar wil je over 10 jaar zijn?
“In de aankomende 10 jaar wil ik mij blijven ontwikkelen op het gebied van fashion. Ik wil graag nog verder studeren en mijn carrière uitbreiden. Zo zou ik bijvoorbeeld mij graag willen ontwikkelen op het gebied van fotografie. Ik denk dat het super handig is als je als stylist iets afweet van fotografie. Nu sta ik af en toe op een set en dan hoor ik termen waar ik geen idee van heb. Ik wil graag kunnen meepraten en beter mijn visie kunnen geven op ideeën. Daarnaast wil ik ook nog graag toffe stages lopen, bijvoorbeeld als assistent van een stylist of een stage bij een cool magazine. Ik vind bijvoorbeeld LINDA.meiden heel leuk en zou als jongen daar iets willen betekenen. Ze stellen best heftige onderwerpen aan de kaart op een luchtige manier, dat trekt mij wel. Een blad als Numéro vind ik ook erg gaaf. Tot slot lijkt het me tof om fashion weeks te gaan bezoeken in New York. Uiteindelijk wil ik graag werkzaam zijn in de fashion en fotografie.”

Met wie zou je graag eens willen samenwerken?
“Ik vond de masterclasses van Ronald van der Kemp erg gaaf. Hij kijkt met een duurzame blik naar de mode-industrie. Ik geloof dat we meer van dit soort designers nodig hebben om de mode-industrie wat positiever te maken voor de planeet. Ook zijn persoonlijkheid sprak me aan. Hij was erg relaxed en nuchter. Ik zou graag met hem willen samenwerken in de toekomst. Hij heeft mij geïnspireerd om duurzaamheid toe te gaan passen in mijn styling.”

Wat zou je meegeven aan de toekomstige studenten?
“Probeer jezelf niet te vergelijken met mensen die al flinke stappen hebben gezet in de fashionindustrie en andere studenten. Kijk altijd naar wat jij cool vindt om te maken. Word daar de beste in. Ik merk hoe meer ik kijk naar anderen, hoe meer het mijn eigen werk beïnvloedt. Daar ga ik vanaf nu volledig mee stoppen. Blijf bij jezelf, investeer, doe keihard je best en blijf vriendelijk tegen de mensen waar je mee samenwerkt. Dat gaat altijd in je voordeel werken. Ga toffe dingen maken, daar is dit jaar voor.”

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.