Skip to content
studentspotlight-victoriaverdonk-55creativebusinessschool

Student Spotlight: Meet Victoria

Student Spotlight: Meet Victoria

Kleding ontwerpen, maken én stylen. Dat is wat Victoria het liefste doet. Op een modeschool in Frankrijk leerde ze mode ontwerpen en maken. Nu leert ze bij 55 alle facetten van het stylingvak. Haar inspiratie? Musea en masterclasses van onder andere Xaviera Aubri, Famke Mesman en Yeliz Çiçek! Haar grote droom? Groeien als freelance styliste, een eigen modebusiness in New York en een liefdadigheidsinstelling voor mishandelde mensen. Get to know Victoria!

Hoe ziet een week van jou eruit?

“Een typische week van mij is gevuld met veel styling, kleding ontwerpen en hobby’s. Op woensdag en vrijdag ben ik in Hilversum bij 55 Creative Business School. Hier volg ik de opleiding Allround Styling. Hiernaast werk ik als freelance stylist en verkoop ik kleding die ik zelf heb gemaakt. In mijn vrije tijd werk ik aan mijn creaties, schilder ik, geniet ik van mijn paard of bezoek ik musea. Ook ga ik iedere dag een half uurtje buiten lopen of fietsen om nieuwe plekken te ontdekken in Amsterdam.”

Wat is je grote droom?

“Mijn droom is om door te groeien in mijn werk als freelance stylist, mijn eigen modebusiness op te bouwen in New York en een liefdadigheidsinstelling op te bouwen voor mishandelde mensen. Ik heb zelf te maken gehad met huiselijk geweld en heb gelukkig de stap gezet om eruit te komen. Ik zou er alles aan doen om zo veel mogelijk vrouwen, mannen en kinderen te kunnen helpen in vergelijkbare situaties.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Mijn grootste inspiratiebron zijn de mensen op straat. Ik kan uren naar mensen kijken. Ook bezoek ik graag musea om inspiratie op te doen.”

Waar ben jij fan van?

“Ik ben groot fan van het merk Mirror Palais van Marcelo Gaia. Hij heeft een heel mooi, inclusief en inspirerend merk neergezet. Als designer vind ik hem ook inspirerend. Hij haalt zijn inspiratie uit zijn moeder. Hij is nog erg jong en heeft nu al een business opgezet en in goud veranderd.”

Wat heeft 55 je tot nu toe gebracht?

“Bij 55 heb ik een goed netwerk kunnen opbouwen door het samenwerken met andere creatieve medestudenten, maar ook met masters en professionele teams bij praktijkopdrachten. Ik heb hele mooie, creatieve en unieke mensen mogen ontmoeten die ik hopelijk als vrienden mag houden. Dankzij deze opleiding leer ik van inspirerende masters uit het vak en krijg ik de kans om styling nog meer in de praktijk te ontdekken.”

Wat is je het meest bijgebleven?

“De masterclasses van Xaviera Aubri, Famke Mesman en Yeliz Çiçek zijn mij het meest bijgebleven. Ik vond het zo ontzettend leuk om hun inspirerende verhaal te horen. En zo veel andere ongelofelijke masters hebben mij geïnspireerd bij 55!”

Hoe zou je jouw signature stijl omschrijven?

“Ik omschrijf mijn signature stijl als uniek. Ik koop alleen unieke vintage pieces en probeer veel items uit de kast van mijn moeder te pakken. Ik vind het onze verantwoordelijkheid om duurzaam met mode om te gaan. Ik voel me het beste in een vintage jeans met een topje van leer en een oversized blazer die ik uit de kast van mijn moeder pik. Ook mogen mijn cowboylaarzen en grote Gucci bril niet ontbreken. Mijn stijl is een combinatie van een romantische, stoere stijl met unieke vintage pieces.”

Met of voor welke designer, merk of bedrijf zou je willen werken?

“Ik zou heel graag voor Simon Porte Jacquemus willen shooten. Ik vind zijn art direction heel creatief en inspirerend. Ook droom ik van een shoot met Pablo Di Prima.

Net als Victoria alle facetten van het stylingvak leren? Lees hier meer over de opleiding Allround Styling.

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.