Skip to content
55 Creative Business School - Raquel Euser- Student Spotlight - Allround Styling

Student Spotlight: Meet Raquel

Student Spotlight: Meet Raquel

Raquel Euser is 22 jaar, komt uit Uithoorn en volgt de opleiding Allround Styling. Van jongs af aan is ze geïnteresseerd in fashion en is ze graag creatief bezig. Dit bracht haar bij 55! Vroeger wilde ze actrice worden, nu wil ze acteurs kleden. Waar je haar voor mag wakker maken? Pasta en een reisje naar Ibiza! Raquel is ambitieus en staat te springen om haar dromen na te jagen. Van stage lopen bij een magazine of bij een stylist tot haar portfolio uitbreiden en een dreamjob als stylist bij GTST.  Wij stelden deze Allround Styling student een aantal vragen:

Vertel eens een leuk feitje over jezelf

“Naast school werk ik sinds kort bij Shoeby. Ik heb hiervoor altijd in de horeca gewerkt, maar vond het tijd voor iets nieuws. Bij Shoeby kan ik goed oefenen met personal styling en mensen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Dat vind ik erg leuk.”

Hoe omschrijf jij jouw stijl?

“Vrouwelijk met een stoer randje. Ik vind het altijd leuk als er één ding van de outfit uitspringt. Dit kan een opvallende tas zijn of bijvoorbeeld een statement oorbel. Roze is mijn favo kleur. Alles wat roze is trekt mijn oog. Verder ben ik helemaal weg van (oversized) blazers. Ik heb ze in alle kleuren en ik vind dat je ze eindeloos kunt combineren.”

Ik ben obsessed met..

Rihanna! Ik vind haar zowel als artiest en als fashion icon heel tof. Ze draagt wat ze wilt en trekt zich niks aan van de mening van anderen. Ook al trekt ze een vuilniszak aan staat het haar nog super goed.”

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding bij 55?

“Hier leer je het hele vak in 1 jaar. Ook heb ik voor 55 gekozen vanwege de toffe masterclasses. Je leert het echt van mensen uit het vak. Deze mensen weten hoe het er op de werkvloer nu aan toe gaat en kunnen als geen ander hun ervaringen delen. Beter kan niet. Ook vind ik het fijn dat het 2 dagen per week klassikaal les is. Zo houd je nog genoeg tijd over voor andere dingen zoals werken of bijvoorbeeld dagjes assisteren bij stylistes.”

Welke masterclass heeft je het meest geïnspireerd?

“Ik vond alle masterclasses leuk, maar die van Isaa Geeratz is mij het meest bijgebleven. Zij heeft mij erg geïnspireerd. Ik vond haar werk onwijs tof en ze was ook nog eens heel toegankelijk en lief. Ook gaf zij ons een leuke flash opdracht tijdens de les waar ik veel van geleerd heb.”

Welke richting wil jij op binnen styling?

“Op de een of andere manier heeft het tv-wereldje mij altijd getrokken. Vroeger wilde ik heel graag actrice worden. Nu wil ik graag de acteurs kleden. Toen ik aan de opleiding begon, wilde ik mij dan ook graag richten op tv-styling. En dan met name op de set bij films en series. Dit lijkt mij nog steeds heel tof. Maar nu ik op de opleiding zit spreekt editorial styling mij ook erg aan. Hier kan je al je creativiteit in kwijt en helemaal je eigen ding doen. Voor een magazine werken is dan ook echt een droom.”

Wat vond je tot nu toe het leukst tijdens de opleiding?

“De vrijwerk en locatie shoots! Hierbij werden we heel erg vrijgelaten: van concept tot locatie mochten we alles zelf invullen. Dit was natuurlijk mega spannend om zoiets voor het eerst te doen en te regelen, maar dit was zo leuk! Je bent die dag met een team die allemaal doen wat hij of zij het leukst vinden om te doen. Je zet met elkaar iets heel gaafs neer.”

55 creative business school - raquel euser - portfolio

Mijn droom is om..

“Op de set van Goede Tijden Slechte Tijden te werken! Die mensen kleden en de sfeer op set lijkt mij echt een dream job. Een droom op privégebied is om ooit een huisje op Ibiza te hebben of er helemaal te wonen. Mijn moeder is Spaans en voel me heel erg thuis op de Spaanse grond.”

Wat zijn je plannen na het behalen van je diploma bij 55? Ambities?

“Na 55 wil ik heel graag stage gaan lopen. Hier wil ik veel leren en nog beter kijken welke kant van styling het beste bij mij past. Het lijkt mij erg leuk om bij een magazine stage te lopen of met een stylist mee te lopen. Ook wil ik mijn portfolio nog meer uitbreiden door vrijwerk shoots te gaan doen. Uiteindelijk hoop ik te eindigen bij wat het best bij mij past in het stylingvak. Na deze opleiding weet ik het namelijk zeker: Dit vak is geweldig.”

Heb jij ook ambities op het gebied van styling? Bekijk hier onze opleiding Allround Styling.

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.