Skip to content
maxlamens-studentspotlight-55creativebusinessschool

Student Spotlight: Meet Max

Student Spotlight: Meet Max

Als klein jongetje zat de passie voor fashion er al in: zijn moeders hakken waren allesbehalve veilig. Nu volgt Max Lamens de jaaropleiding Allround Styling en staat steviger in zijn schoenen dan ooit. Er staat een zelfverzekerde jongen voor de spiegel die weet wat hij wil. Hij verzorgde de styling voor het event van Lumi3re, een echte mijlpaal! Max is ready for more! Wie hij graag wil stylen? Rapper Lijpe! Samenwerken? Dat wil hij dolgraag met Monica Geuze! Een job als stylist bij Balenciaga, een grote droom! Get to know Max!

Wat is je favoriete merk?

100% Balenciaga. Dit merk sluit volledig aan op mijn persoonlijke stijl en smaak. Daarnaast shop ik enorm graag bij de Weekday, X21 (een streetstyle store in Rotterdam), Arte & Lumi3re!”

Welke richting binnen het stylingvak vind je het leukst?

“Personal styling past het beste in mijn straatje! Ik vind het heerlijk om met mensen in contact te zijn en ze zo mooi mogelijk te maken. Het is onwijs leuk om iemand te zien glunderen, omdat ze zich mooi voelen.”

55 creative business school student spotlight max lamens

Waar ben jij het meest trots op?

“Ik ben onwijs trots op de ontwikkeling die ik heb gemaakt als persoon in vergelijking met een jaar geleden. Er staat een hele andere jongen voor de spiegel als ik nu naar mezelf kijk. Op vakgerelateerd gebied ben ik het meest trots op het event van Lumi3re. Tijdens het vak Event Styling moesten we de gehele look en feel van een evenement organiseren. Dat werd voor Lumi3re! Voor mij was dit een enorme mijlpaal en een geweldige ervaring.”

Wie is jouw grote voorbeeld?

“Ik haal mijn inspiratie uit allerlei verschillende mensen in het dagelijks leven. Daarnaast houd ik ontzettend van leuke Instagram accounts. Accounts die ik graag volg zijn: @kaasvision, @pauseonline en @lessiswore.”

Wat zijn je plannen na 55?

“Ik wil allereerst op zoek gaan naar een toffe stage, waardoor ik mijn weg kan gaan vinden in het stylingvak en de modewereld. Mijn plan is om stage te gaan lopen bij Lumi3re. Daarnaast ga ik zeker alle opdrachten aannemen die op mijn pad komen.”

55 creative business school student spotlight max lamens

Hoe heeft deze opleiding je leven veranderd?

“Dankzij deze opleiding ben ik erachter gekomen wie ik ben, waar ik voor sta en wat mijn persoonlijke stijl is. Ik weet nu zo veel meer over merken en stijlen, maar ook ontzettend veel over alle vormen van styling. Van personal styling tot commerciële styling. Ik sta steviger in mijn schoenen dan ooit en dat voelt onwijs goed!”

Wat onderscheid jou van andere stylisten?

“Omdat ik zelf een vrij uitgesproken mening en stijl heb, vind ik het leuk om dit anders aan te pakken bij anderen. Details die ik bij mijzelf in een meer uitgesproken manier zou toepassen, vind ik tof om bij iemand anders subtiel te gebruiken.”

55 creative business school student spotlight max lamens

Hoe ziet je ideale toekomst eruit?

“Ik woon deels of ben vaak in het buitenland. Daarnaast ben ik vaak in Amsterdam en Rotterdam te vinden, werkend als stylist bij televisie of met TikTokkers en YouTubers. Daarnaast is een leuk gezin met een man en kinderen een belangrijk deel van mijn ideale toekomst. Ik wil ontzettend graag gelukkig zijn, dat is mijn grootste prioriteit in het leven.”

Als je geen stylist zou willen worden, wat zou je dan zijn?

“Als ik geen stylist zou zijn, dan zou ik zonder twijfel steward worden. Ik zie mij al helemaal gaan met zo’n karretje en de hele wereld overreizen!”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

“Mij kan je wakker maken voor een Espresso Martini. Ik leef voor dit drankje.”

Wat is jouw levensmotto?

“Vallen en opstaan, zo is het leven, honey.”

Net als Max bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling en het stylingvak? Bekijk hier de opleiding Allround Styling.

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.