Skip to content
55 creative business school - marja koi - student allround styling

Student Spotlight: Meet Marja

Student Spotlight: Meet Marja

Marja Maria Kox is 23 jaar, komt uit Arnhem en volgt met veel plezier de opleiding Allround Styling aan 55 Creative Business School. Naast haar opleiding past ze nu al haar kennis toe als stylist bij kledingmerk Levi’s. Haar grote droom? Een eigen kledinglijn in joggingspakken. Dat verbaast ons helemaal niks! Marja verschijnt regelmatig in haar kleurrijke pakken bij 55. Ze is echt een mensenmens en wordt dan ook vooral vrolijk van personal styling. Wij stelden deze Allround Styling student een aantal vragen:

Waar sta jij om bekend?

“Ik ben geobsedeerd met gekleurde joggingspakken. Ik heb ze in allerlei kleuren en maten. Voordat ik aan deze studie begon, heb ik al twee andere opleidingen afgerond. Een daarvan was een sportopleiding. Ik moest hier standaard een specifiek joggingspak dragen. Toen begon het al, ik hield mij niet aan die regels. Ik kwam altijd aan in andere gekleurde joggingspakken. Ik sta dan ook bekend om mijn kleurrijke outfits. Ik draag zelden tot nooit zwart. Felle kleuren zijn mijn to go!”

marja kox - student - allround styling - 55 creative business school

Wat maakt dit vak zo leuk?

“Ik wist al heel snel dat ik nu echt iets met mode wil doen. Ik ben graag bezig met fashion en met mensen. De opleiding Allround Styling past daar dan ook heel goed bij. Bij styling ben je continu in contact met mensen. Je communiceert met je klant, wat erg gezellig is. Uiteindelijk word je pas echt blij als je je klant kan laten stralen. Ik noem mezelf ook altijd een ‘mensen-mens’. Een job als stylist past daar perfect bij. Op dit moment vind ik personal styling dan ook het leukste vak tot nu toe door het persoonlijke aspect dat erbij komt kijken.”

Wie is je grote voorbeeld?

“Op dit moment is mijn grootste voorbeeld Molly Mae. Molly is influencer en creative director bij Pretty Little Thing, een webshop voor kleding. Dit zijn wel jobs die ik mezelf ook zie doen. Een mooie inspiratie dus!”

Waar ben jij trots op?

“Ik ben uiteraard trots op de diploma’s die ik tot nu toe behaald heb, maar waar ik ook trots op ben is de groei van mijn Instagram. Ik ben erg actief op Instagram en haal er dan ook steeds meer motivatie en plezier uit. Ik weet zeker dat ik als stylist voordeel kan halen uit mijn grote social media bereik.”

marja kox - student - allround styling - 55 creative business school

Heb je ambities?

“Momenteel werk ik als styliste bij Levi’s. Bij deze baan kan ik goed mijn kennis en ervaring die ik tot nu toe bij 55 heb opgedaan in de praktijk brengen. Na het behalen van mijn diploma bij 55 zou ik erg graag voor Linda Meiden willen werken. Ook is het een droom om mijn eigen kledinglijn uit te brengen in joggingspakken.”

Wat is je levensmotto?

“Ik zeg altijd: ‘doe wat je gelukkig maakt en de rest doet er niet toe.’ Je kan alles bereiken zolang je er zelf voor werkt.”

Net als Marja graag bezig met mode en mensen? Bekijk dan hier de opleiding Allround Styling.

Other stories
Other stories
Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

2024 is in volle gang en de Open Dagen worden goed bezocht. Ben jij ook op zoek naar wat je…
Student Spotlight: Meet Felice

Student Spotlight: Meet Felice

Ze staat bekend als het ondeugende, chaotische en altijd blije meisje, is gek op moodboards creëren en wil de stylist…
Masterclass David Laport, outspoken couture

Masterclass David Laport, outspoken couture

David Laport is een Nederlandse couturier die bekend staat om zijn opvallende jurken en het kleden van beroemdheden als Sia,…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.