Skip to content
Student Spotlight Joella Otten 55 Creative Business School

Student Spotlight: Meet Joëlla

Student Spotlight: Meet Joëlla

Van kleins af aan weet Joëlla Otten het zeker: ze wil stylist worden! Op haar 10e doet ze mee aan de BZT Show waar ze de styliste van Gerard Joling mag zijn. Nu volgt ze de jaaropleiding Allround Styling! Daarnaast heeft ze een job te pakken als stylist bij Winkelstraat.nl en werkt ze in de netwerk marketing en horeca. Haar hobby’s? Zingen en gitaar spelen. Een echte duizendpoot dus! Op een dag hoopt ze haar werk mee te nemen naar Dubai en daar aan de slag te gaan als Celebrity Styliste en Personal Stylist. Get to know Joëlla!

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik volg twee dagen per week de opleiding Allround Styling. Met daarbij twee dagen aan huiswerk is 55 voor mij perfect te combineren met mijn drukke agenda. Ik werk als stylist voor Winkelstraat.nl, en heb een baan in de netwerk marketing en de horeca. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek. Ik speel gitaar en zing!”

Hoe is je passie voor styling ontstaan?

“Ik ben geboren met een passie voor mode. Vanaf dat ik me kan herinneren wil ik al styliste worden. Een grappig feitje is dat ik op mijn 10e heb meegedaan aan de BZT Show. Hier mocht ik de styliste van Gerard Joling zijn.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

“Je mag mij altijd wakker maken voor peanut butter cups of soep, beide een guilty pleasure!”

Als je overal zou kunnen wonen, waar zou je dan wonen?

“Dubai! Ik ben meerdere malen voor werk in Dubai geweest en werd op slag verliefd op deze stad. Ik hoop op een dag mijn werk mee te kunnen nemen naar deze prachtige plek.”

Wat heeft je het meest verrast op het gebied van styling?

“Ik ben erg verrast door het vak Personal Styling. Voorheen wist ik hier niet veel vanaf, maar ik vind dit tot nu toe een van de leukste vakken van de jaaropleiding Allround Styling. Ik hou van uitdaging en nieuwe dingen leren. Daarbij is het ontzettend leuk dat je leert om iemand op zijn mooist te kleden.”

Welke masterclass heeft je het meest geïnspireerd en waarom?

“Ik vond de masterclass van Patty Zomer erg inspirerend. Naast dat ze een super leuk mens is, heeft haar stylingmethode mij geïnspireerd. In de masterclass leerde ik dat het belangrijk is om iemand niet te veranderen, maar de binnenkant naar de buitenkant te vertalen op een stralende manier. Ik kijk nu nog beter naar karakter, persoonlijkheid en krachten.”

Wat staat op jouw bucketlist?

“Skydiven. Ik heb last van hoogtevrees, dus dit lijkt me de perfecte manier om hier misschien van af te komen. “

Waar wil je over 10 jaar zijn?

“Ik wil graag blijven doorgroeien op het gebied van styling en marketing. Beide beroepen vragen veel communicatie en doorzettingsvermogen, waar ik een enorme boost van krijg. Over 10 jaar zou ik graag met een eigen, gezond gezinnetje in Dubai wonen, werkzaam zijn als Celebrity- en Personal Stylist en een eigen kledinglijn hebben.”

Welke celebrity zou je graag willen stylen?

Billie Eilish, ik ben enorm fan van haar. Ze inspireert mij met haar creativiteit in muziek en kledingstijl. Ook heb ik veel respect voor haar manier van profileren.”

Other stories
Other stories
Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale en culturele vaardigheden en samenwerken. In co-creatie met de…
new creatives graduated and ready!

new creatives graduated and ready!

Na een fantastisch schooljaar bij 55 nemen onze studenten hun diploma in ontvangst. Stralende gezichten, trotse familie en vrienden, een…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Misschien ben je net geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies. Of…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.