Skip to content
Felice-barten-student-spotlight-55creativebusinessschool-blog

Student Spotlight: Meet Felice

Student Spotlight: Meet Felice

Ze staat bekend als het ondeugende, chaotische en altijd blije meisje, is gek op moodboards creëren en wil de stylist van Zayn Malik worden. We hebben het natuurlijk over student Felice Barten! Ze volgt de opleiding Allround Styling aan 55 en doet niets liever dan concepten ontwikkelen. Wie haar inspireert? Oud-moderedactrice Diana Vreeland. De top drie op haar bucketlist? Top stylist worden, een eigen talkshow en model worden. Get to know Fee!

Wat weet niemand van jou?

“Dat ik af en toe ook helemaal niks kan zeggen ondanks mijn zware adhd en chaotische leefstijl. Ik kan soms heerlijk wegdromen.”

Van wie ben jij fan?

Diana Vreeland! Dit was zo’n ontzettend intelligente vrouw. Ik heb veel over haar gelezen, documentaires gekeken en interviews gevolgd. Ik ben fan van haar manier van doen en denken. Dit past goed bij mijn kijk op het leven. Daarbij was het natuurlijk een unieke vrouw met eigenwijze ideeën over mode.”

Heb je al leuke stylingjobs mogen doen?

“Ja! Het afgelopen jaar heb ik personal styling opdrachten uitgevoerd. Dit ging om complete feestlooks voor dames die na een lange coronaperiode weer een feestje bezoeken. In een geval was dit een bruiloft!”

Student work - Felice Barten - locatie shoot
Felice-barten-student-spotlight-allround-styling-55creativebusinessschool-2
Student work - Felice Barten - locatie shoot

Als je een dag alles kon doen wat je wil, wat zou je doen?

“Ik zou naar alle modewinkels gaan en alles meenemen wat ik wil. Als bedankje zou ik de beveiliger een kus geven!”

Met welk merk wil je samenwerken?

Miu Miu! Van alle geweldige designers ter wereld word ik door de collecties van Miu Miu altijd betoverd. De kleding is net een grote snoeppot voor mij. Zo kleurrijk en meisjesachtig. Ik voel mij helemaal thuis in deze wereld.”

Welke master heeft jou het meest geïnspireerd?

Claes Iversen, door zijn doorzettingsvermogen en het volgen van zijn hart. Ik vind het mooi om te zien dat hij echt zijn droom is gaan najagen en door hard te werken zo ver is gekomen. Een grote inspiratie!”

Masterclass-Lonneke-Nooteboom-55creativebusinessschool-1
Masterclass van Lonneke Nootenboom bij 55 Creative Business School
Masterclass-Manon-meijers-55creativebusinessschool
Masterclass van Manon Meijers bij 55 Creative Business School

Wie is jouw stijlicoon?

Lady Gaga. Naast standaard schoonheid durft Lady Gaga zich ook op een heel andere manier te vertonen. Ze geeft alles een kans en is niet bang zich anders te kleden dan anderen. Haar zelfvertrouwen is het mooiste sieraad wat ze draagt!”

Welke opdracht vond je het leukst bij 55?

Het maken van een stylebook, omdat ik helemaal los kan gaan bij het creëren van 10 verschillende stijlen. Hoe fantastisch! Ik hou ervan om setjes te mixen en matchen en een shoppinglist bijzonder te rocken met kleuren, patronen en echt een mooie set als eindresultaat.”

student-spotlight-felice-barten-allroundstyling-55creativebusinessschool

Wat is je grote droom op het gebied van styling?

“Stylist worden van Zayn Malik! Hij stond ooit met zijn voormalige vriendin Gigi Hadid in de Vogue en de ene outfit stond hem nog beter dan de andere. Hij heeft een sterke uitstraling waarbij hij duidelijk de baas blijft over zijn outfit en er zelfs nog wat power aan toevoegt. Je kan dus alle kanten op zonder dat het een circus wordt.”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

“Over 5 jaar hoop ik nog meer te weten over het stylingvak. Ook hoop ik de kans te hebben gekregen om aan een editorial van een blad mee te werken. Tegen die tijd is dan ook hopelijk mijn website 1.86 gegroeid en een weerspiegeling van mijn ervaringen.”

Net als Felice de opleiding Allround Styling volgen? Schrijf je hier in voor de opleiding.

Other stories
Other stories
Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale en culturele vaardigheden en samenwerken. In co-creatie met de…
new creatives graduated and ready!

new creatives graduated and ready!

Na een fantastisch schooljaar bij 55 nemen onze studenten hun diploma in ontvangst. Stralende gezichten, trotse familie en vrienden, een…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Misschien ben je net geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies. Of…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.