Skip to content
55 creative business school - Anika oosterman

Student Spotlight: Meet Anika

Student Spotlight: Meet Anika

Anika Oosterbaan is 21 jaar,  woont in Bolsward en heeft al flink wat vette styling jobs gedaan! Ze liep stage bij fashion stylist Ashley Veraart en werkte samen met bekendheden voor verschillende magazines. Momenteel werkt ze bij modebedrijf Rinsma in de verkoop en poseert ze voor hen op de socials. Welke styling jobs nog op haar bucketlist staan? De red carpets en campagnes schieten in het buitenland. Wij stelden deze Allround Styling student een aantal vragen:

Wat is jouw grootste styling tip?
“Bij personal styling probeer ik altijd in iemand zijn hoofd te kruipen. Ik ben een goede luisteraar en stel concrete vragen. Hierdoor kan ik goede sets bij elkaar zoeken waarin degene zich zelfverzekerd en mooi voelt. Dit vind ik op het gebied van personal styling erg belangrijk!”

Heb je al veel leuke jobs mogen doen op het gebied van styling?
“Ja, zeker! Ik heb stage gelopen bij fashion stylist Ashley Veraart in Amsterdam. Ook heb ik met leuke teams en bekendheden zoals Monique Smit, Loes Haverkort, Tom Egberts, Hila Noorzai en model Gigi Ringel mogen samenwerken voor verschillende magazines. Ik kijk nog graag terug op deze ervaringen!”

De leukste plek om te shooten, vind ik ..
“Op locatie! Hierbij kun je zulke vette beelden schieten en word je weinig tot niet beperkt in je creativiteit. Voor mijn eerste vrijwerk shoot koos ik ervoor om in de natuur te shooten. Hier liepen Schotse hooglanders, was het een grote blubber bende, bewolkt en mistig, maar het resultaat mocht er zeker zijn. Een uitdaging wil ik altijd graag aangaan!”

Waar shop je het liefst outfits voor styling opdrachten?
ASOS, op deze site heb je echt alles. Ook is het shoppen bij PR bureaus mega fijn, omdat dit ook meer sustainable is dan het continu retourneren. En hier hangen ook de tofste ontwerpen van grote Nederlandse designers.”

Welke masterclass heeft je geïnspireerd en van wie zou je nog graag een masterclass krijgen?
“De masterclass van Lonneke Nooteboom! Ik vind de Lonneke methode erg interessant. Ook vond ik het leuk om meer over haar loopbaan te weten te komen. De woorden ‘Durf groot te dromen’ zijn mij zeker bijgebleven na de masterclass.

“Ik zou graag nog een masterclass krijgen van power boss Anke de Jong! Voormalig hoofdredactrice van Glamour en nu van Elle Nederland. Zelf vind ik haar heel inspirerend en heb ik bewondering voor wat zij heeft bereikt.”

Wat zijn jouw ambities? Waar zie jij jezelf over 5 jaar? 
“Mijn ambitie is vooral om mijn passie en kennis voor mode op anderen over te brengen. Ik vind het leuk om mensen te zien stralen in hun kleding. Tijdens de opleiding heb ik mezelf beter leren kennen, ook ben ik erachter gekomen wat mijn interesse heeft en waar mijn kwaliteiten liggen. Personal styling past erg goed bij mij. Ook vind ik editorial styling voor magazines leuk om te doen.”

“Waar ik mezelf over 5 jaar zie, vind ik maar lastig. Ik vind veel leuk op het gebied van mode. Ik hoop dat ik in een mooi huisje woon samen met mijn vriend in Friesland. Ik zie mezelf werken als stylist voor magazines, werkzaam zijn als personal stylist en vliegen over de hele wereld.”

Net als Anika ervaring opdoen op het gebied van styling? Schrijf je hier in voor de opleiding Allround Styling.

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Bij de opleiding Allround Fashion Styling gaan de studenten commerciële beelden stylen voor H&M en doen ze ervaring op in…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.