Skip to content
Femke van der meulen - student spotlight - interview student - shoot foto

Student Spotlight: Femke van der Meulen

Student Spotlight: Femke van der Meulen

In onze Student Spotlight geven wij het woord aan onze studenten. Niet alleen omdat we onze studenten graag in het zonnetje zetten, maar ook omdat we jou graag inzicht geven in onze opleidingen en cursussen. Ze vertellen over hun loopbaan, passie en ervaringen met 55 Creative Business School. Vandaag is het de beurt aan Allround Styling student, Femke van der Meulen.

Kun je jezelf even voorstellen?
“Ik ben Femke van der Meulen en ik ben 21 jaar. Ik kom uit Diemen, een dorp dat volledig omgeven wordt door Amsterdam. Ik studeer Allround Styling aan 55 Creative Business School. Hiervoor ga ik twee dagen in de week naar de locatie. Daarbuiten ben ik doordeweeks druk bezig met het voorbereiden van de gekregen opdrachten. 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
“Als vooropleiding heb ik de opleiding Communicatiewetenschap gevolgd. Hier miste ik het creatieve aspect en kon ik mijn interesse voor mode niet kwijt. Daarom wilde ik graag een korte, praktische opleiding doen waarbij ik meer kan leren over deze onderwerpen en kan ontdekken waar mijn talenten binnen dit vak liggen.”

Wat maakt dit vak zo leuk?
“Zelf-expressie; met kleding kun je volledig vormgeven wie je bent en hoe je overkomt. Je kunt je outfits en stijl bij wijze van spreken elke dag veranderen en dus elke dag ‘iemand anders’ zijn op basis van je mood en waar je zin in hebt.”

student spotlight femke van der meulen
student spotlight femke van der meulen

Welke woorden zijn je het meest bijgebleven?
“Kort geleden vergeleken twee docenten mijn ‘vibe’ met Tim Walker, mijn favoriete modefotograaf. Dat is precies de stijl die ik leuk vind en verder wil ontwikkelen. Ze daagden mij uit om nog meer ‘om te denken’ in mijn styling. Dit heeft me geholpen bij de verbetering van mijn benadering van styling en storytelling.”

Met of voor welke designer, merk of bedrijf zou je willen werken en waarom?
“Modeontwerper Duran Lantink, omdat hij een pionier is op het gebied van ontwerpen met reststoffen en op die manier nieuwe items creëren met alleen maar materialen die al bestaan. Ik heb grote interesse in duurzaamheid en een circulaire mode-industrie en zou graag meer willen leren over zijn aanpak, werkwijze en de moeilijkheden die hierbij komen kijken.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
“Ik houd van het combineren van zwart-witte prints met één felle kleur. Zo combineer ik prints als pied de poule, koeienprint, of checkered met roze, rood of oranje. Je vindt mij tegenwoordig ook zelden zónder bucket hat, bandana of baret op mijn hoofd. Ik houd ook van het mixen van classy, bijvoorbeeld een grote parelketting met streetstyle elementen zoals  bucket hats. Ook koop ik al mijn kleding tweedehands. Het is dus een beetje een eclectische mix van unieke items zou ik zeggen.”

Wat staat er nog op je wishlist/bucketlist of een andere lijst?
“Als we het dan toch over dream big hebben: ooit mijn eigen tweedehandswinkel waarbij ik van A tot Z alles zelf kan bepalen. Van inrichting tot styling en branding. Dat staat toch wel bovenaan mijn wish- én bucketlist.”

Wil jij net als Femke van je passie je werk maken? In september 2022 gaat het nieuwe jaar Allround Styling van start. Schrijf je hier in!

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Bij de opleiding Allround Fashion Styling gaan de studenten commerciële beelden stylen voor H&M en doen ze ervaring op in…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.