Skip to content
student spotlight

Student Spotlight: Christine en Jesse

Student Spotlight: Christine en Jesse

In onze Student Spotlight geven wij het woord aan onze studenten. Niet alleen omdat we onze studenten graag in het zonnetje zetten, maar ook omdat we jou graag inzicht geven in onze opleidingen en cursussen. Ze vertellen over hun loopbaan, passie en ervaringen met 55 Creative Business School. Vandaag is het de beurt aan Allround Styling studenten, Christine van Twillert en Jesse van Dorp.

Christine van Twillert (20) en Jesse van Dorp (19), voor ons welbekend als het gezellige en altijd vrolijke duo. Naast hun passie voor fashion hebben zij nog veel meer gemeen. De twee komen allebei uit een vissersdorpje en houden van shoppen en wijn drinken. Naast al die gezelligheid vormen ze ook een goed team als het op back to fashion aankomt. Christine en Jesse vullen elkaar aan als geen ander. Wij stelden dit fashionable duo een aantal vragen over 55 Creative Business school, hun samenwerkingen en hun sterk ontstane vriendschap.

We zien jullie regelmatig samen, hoe is dit leuke duo ontstaan?
Jesse: “Tijdens de opleiding werken we veel samen aan praktijkopdrachten, waardoor wij elkaar goed hebben leren kennen. Al gauw kregen we het erg gezellig en kregen we een persoonlijke band. We delen dezelfde interesses en kunnen ook nog eens goed samenwerken.”

Wat hebben jullie gemeen?
Christine: “Eigenlijk best wel veel. We zeggen bijvoorbeeld altijd alles wat in ons opkomt, houden van een wijntje drinken, shoppen en gaan graag op zoek naar gezelligheid. Ook komen we allebei uit een vissersdorp. We zijn een beetje boers, maar zo voelen we ons totaal niet.”
Jesse: “We zijn ook allebei enerzijds chaotisch en anderzijds geordend. Als het op styling aankomt werken we heel geordend, maar thuis zijn we dat totaal niet!”

En, waarin zijn jullie totaal verschillend?
Christine: “Ik denk qua stijl!”
Jesse: “Ja, we hadden het er laatst nog over. Christine is creatief en perfectionistisch in haar stijl en ik ben iemand die graag wat nieuws probeert.”

Student spotlight - Christine Jesse

Hoe ziet jullie samenwerking eruit?
Jesse: “We hebben vooral veel moodboards gecreëerd en aan conceptontwikkeling gewerkt. Recent hebben we het concept van de editorial shoot ontwikkeld voor ons portfolio. We kozen het thema ‘Kiss’, waarbij we ook een trend, pufferjackets, moesten verwerken. Uiteindelijk werkte de trend niet en kregen we de vrijheid om ons eigen concept, zonder trend, toe te passen.”
Christine: “We vullen elkaar goed aan. We bedenken samen het concept. Ik verdiep mij daarna nog meer in het concept en verzamel inspiratie voor het moodboard. Jesse is wat meer van de moodboards creatief in elkaar zetten. Én natuurlijk gaan we samen shoppen en alles ready maken voor een shoot.”

Waar zijn jullie het meest trots op?
Jesse: “We zijn allebei heel trots op de editorial shoot. Daar ging stiekem best wel veel mis, maar het eindresultaat is prachtig geworden. Op individueel gebied ben ik trots op mijn vrijwerk shoot, waar ik van A tot Z alles zelf heb georganiseerd. Van styling tot de productie zoals het regelen van het team. Hier had ik ook de vrijheid om volledig mijn eigen sausje eroverheen te gooien. De meeste bloed, zweet en tranen zaten wel in de locatie shoot, waar ik direct met twee modellen aan de slag ging.
Christine: “Naast de editorial shoot met Jesse ben ik het meest trots op mijn laatste vrijwerk shoot, wat ik helemaal zelf heb neergezet. Ik deed de shoot bij mij in het dorp!”

Waar zie je Jesse over 10 jaar?
Christine: “Ik weet zeker dat Jesse over 10 jaar een eigen business is gestart. Hij zit nog steeds in het vak. Hij doet verschillende grote projecten met zijn eigen business, bijvoorbeeld voor events. Daarnaast zie ik hem ook nog personal styling blijven doen. Én over 10 jaar heeft hij zeker een huisje, boompje, beestje.”

Waar zie je Christine over 10 jaar?
Jesse: “Ik zie Christine helemaal voor mij in haar eigen concept store. Dat vind ik helemaal wat voor haar. Ze combineert mode met haar en make-up. Ze is heel ondernemend, dus ze zal veel leuke acties verzinnen, maar bijvoorbeeld ook haar verzorgen voor evenementen. Lekker bij haar in het dorp.”

Gaan we dit duo ook in de toekomst nog zien?
Jesse: “Ik denk niet dat we samen een business zouden beginnen, maar ik weet zeker dat als we elkaar nodig hebben, dat we samen gaan werken. Als je in dit vak blijft dan blijf je elkaar ook wel tegenkomen en nodig hebben.”
Christine: “100%!”

Other stories
Other stories
Results: Commerciële Shoot van Fashion & Creative Business

Results: Commerciële Shoot van Fashion & Creative Business

Bij de opleiding Fashion & Creative Business gaan de studenten commerciële beelden stylen voor H&M en doen ze ervaring op…
Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

2024 is in volle gang en de Open Dagen worden goed bezocht. Ben jij ook op zoek naar wat je…
Student Spotlight: Meet Felice

Student Spotlight: Meet Felice

Ze staat bekend als het ondeugende, chaotische en altijd blije meisje, is gek op moodboards creëren en wil de stylist…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.