Skip to content
student spotlight anna van der geest

Student Spotlight: Anna van der Geest

Student Spotlight: Anna van der Geest

In onze Student Spotlight geven wij het woord aan onze studenten. Niet alleen omdat we onze studenten graag in het zonnetje zetten, maar ook omdat we jou graag inzicht geven in onze opleidingen en cursussen. Ze vertellen over hun loopbaan, passie en ervaringen met 55 Creative Business School. Vandaag is het de beurt aan cursist Fashion & Media Styling, Anna van der Geest.

Anna van der Geest is 20 lentes jong, half Nederlands en half Filipijns. Geboren in Amsterdam, opgegroeid in Friesland. Dankzij de cursus Fashion & Media Styling is ze nu weer back in onze hoofdstad en wist ze een plekje te bemachtigen als Styling & Shoot production stagiaire bij Fabienne Chapot. Het liefst bevindt ze zich tussen positieve mensen, ochtenden met warmte, zonlicht en fluitende vogeltjes. Dat verbaast ons helemaal niks. Haar positieve vibe nam ze namelijk altijd mee naar 55! Wij stelden deze cursist van Fashion & Media Styling een aantal vragen over de cursus, haar loopbaan en meer:

Hoe vond je de cursus?
“Mega leerzaam! Je leert niet alleen het vak kennen, maar ook wat jouw stijl is en wat jij leuk vindt om te creëren. Dat is heel waardevol als je zoiets mee krijgt in slechts 13 weken. Ik keek elke week weer uit naar de maandag. Ja echt de maandag! Gewoon omdat ik dan weer cursus had en daarbij heb ik super lieve, grappige en mooie mensen mogen ontmoeten. Het is zo leuk om een groep mensen om je heen te hebben met ieder een eigen stijl, maar allemaal dezelfde passie en interesse.”

Waar haal je inspiratie vandaan?
“Inspiratie kan ik uit zo veel dingen halen. Ik kijk er met een bepaalde blik en mindset naar. Tijdens een van mijn eerste lessen kregen wij een tijdschrift toegewezen van Xaviera Aubri (stylist en Contributing Fashion Editor Vogue). Zij gaf mij het tijdschrift Holiday. Dit kende ik zelf toen nog niet, maar bestelde het bij het Atheneum. Sindsdien ben ik verliefd op dat tijdschrift. De vormgeving, de styling, fotografie, het verhaal achter elk tijdschrift, het is zo mooi in elkaar gezet. Daar haal ik echt inspiratie uit.”

Op welk werk dat je tijdens de cursus hebt gemaakt ben je het meest trots?
“Elk werk dat ik heb gemaakt heeft iets waar ik erg trots op ben, maar de editorial shoot was absoluut een hoogtepunt. Hierbij heb ik zelf de mouwen van de outfit ontworpen met tule en lint. Voor de achtergrond ben ik naar een kringloopwinkel geweest. Ik kocht een oud boek, trok de bladzijdes eruit en heb samen met mijn zusje de bladzijdes geverfd. Zij was ook mijn doorpasmodel en je snapt wel, daar moet je geduld voor hebben haha. Uiteindelijk ben ik samen met mijn moeder alles aan elkaar gaan plakken. Heel wat uren, werk, flexibiliteit, geduld en plakband verder, maar het eindresultaat mocht er zijn. Super trots op het team die dag en mijn familie die me zo goed hebben geholpen. Ja dit was wel een shoot waar ik trots op ben.

Heb je wel eens een blunder begaan?
“Haha zo vaak! Ik ben echt zo onhandig. Ik had een keer een shoot waarbij we heel knus stonden met het hele team. We stonden in een badkamer met allemaal lampen en apparatuur. Ik lette goed op wat ik moest doen, maar de make-up artist moest nog even wat bijwerken. Toen zag ik dat hij met een stokje in de buurt van mijn gezicht kwam. Ik deed mijn mond open want ik dacht dat hij eten aan mij wilde geven, terwijl hij mijn lippenstift wilde bijwerken hahaha. Echt zo gênant. Typisch iets voor mij.”

Hoe heeft deze cursus je leven en/of jou als persoon veranderd?
“Deze cursus heeft mij vooral veel inzicht gegeven in wat ik echt leuk vind en wat mij energie geeft! Na elke cursusdag ging ik naar huis met jeukende handen. Ik kon niet wachten om weer bezig te zijn met het creëren van mooie dingen. 55 Creative Business School is echt een plek waar je je creativiteit kwijt kan, jezelf kan zijn. Ook leer je het vak echt kennen door de masters die lesgeven. Zij kunnen je als geen ander vertellen hoe deze wereld in elkaar zit. Door deze cursus loop ik nu stage bij het prachtige bedrijf Fabienne Chapot en help ik mee aan alle shoots. Ik woon nu in mijn lievelingsstad Amsterdam en voel ik me energieker dan ooit om mooie dingen te maken!”

Wil je net als Anna de cursus Fashion & Media Styling volgen? In oktober gaat de cursus weer van start. Schrijf je hier in!

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Results: Commerciële Shoot van Allround Fashion Styling

Bij de opleiding Allround Fashion Styling gaan de studenten commerciële beelden stylen voor H&M en doen ze ervaring op in…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.