Skip to content

Start your creative future here!

Start your creative future here!

De creatieve toekomst verandert en wij bewegen mee. De Fashion & Media industrie is een van de grootste en dynamische wereldindustrieën. Als kleinschalig en particulier opleidingsinstituut zijn we flexibel en wendbaar. Daarom spelen wij met ons lesaanbod in op de behoeften en wensen van de huidige markt.

Uitbreiding opleidingsaanbod

Door de komst van digitale media is het stylingvak veranderd. Vanuit bedrijven is er meer vraag naar Allround Creatives. Creatieve mensen die verstand hebben van styling én van branding en business. Het combineren van creatie en business is the key! Branding speelt hierin een belangrijke toevoeging. De kunst van branding is het vertalen van de waarden van een bedrijf naar een sterke visuele identiteit. Factoren als vormgeving, merkpositionering, trends, content creatie en business tools zijn hierbij van groot belang. In onze nieuwe masteropleiding Creative Business bieden we dit in een mix van theorie en praktijk.

Zo hebben we de populaire opleiding Allround Styling, waarbij je in één schooljaar alles leert op het gebied van styling. Centraal in deze opleiding staat het ontdekken van je eigen stijl en styling kunnen toepassen voor bedrijven, merken en personalities. Daarnaast hebben we onze nieuwe opleiding Branding & Business.  In dit schooljaar leer je alle tools om een bedrijf of merk in de markt te zetten. Het creëren van een merk en dit omzetten naar een goedlopende business. In onze tweejarige Masteropleiding Creative Business komen deze twee opleidingen samen. Door de samenvoeging van styling en business word je klaargestoomd tot een commerciële én creatieve professional die meteen aan de slag kan in de fashion, media en andere creatieve industrieën.

Quinten Beugeling & Anika Oosterbaan-55creativebusinessschool.nl

lesprogramma

Tijdens onze tweejarige masteropleiding Creative Business word je opgeleid tot een Allround Styling & Branding specialist van de toekomst. Het stylingvak draait om het creëren, ontwikkelen en produceren van content door middel van foto- en videoshoots voor fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven Het eerste leerjaar ga je je daarom bezighouden met vakken als: conceptontwikkeling, textielkennis, Fashion & Media Styling, Personal Styling en Event Styling. Zo leer je binnen één jaar alle kennis en vaardigheden op het gebied van styling.

In het tweede jaar ga je je richten op de branding & business kant van de Fashion & Media industrie. Je krijgt les over concepting, marketing, creatie, positionering en trends. Je leert meer over de strategische kant van branding, zoals het ontwikkelen van een merkidentiteit. Uiteindelijk vertaal je de brand identity naar een businessplan met een bijbehorende merkstrategie. In jaar twee ga je je bezighouden met vakken als: grafische vormgeving, arts & culture, branding, content creatie en social media & influencermarketing. Voor de Allround Styling & Branding Specialist van de toekomst is dit lesaanbod een onmisbare combinatie.

Waarom kies je deze school

Onze masteropleiding Creative Business is de enige opleiding in Nederland die ondernemen, branding en styling combineert in een tweejarige fast-track opleiding. Onze school biedt daarnaast een netwerk voor het leven. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn in de wereld van Fashion & Media. Dit wordt afgewisseld met masterclasses van toonaangevende bekende namen.

Doordat je in deze opleiding werkt aan projecten en opdrachten doe je een hoop praktijkervaring op. Hiermee bouw je niet alleen aan je skills, maar ook aan een waardevol netwerk.

Daarbij krijg je intensieve begeleiding van een student counselor en coach die je helpt met persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door onze masteropleiding heen. Naast een professionele groei ontwikkelt elke student zich als individu.

Dankzij de inspirerende lessen van professionals, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en ervaringen uit de praktijk, ben je na deze fast-track opleiding klaar om aan de slag te gaan met jouw talent en potentieel. Een diploma van onze school bied je een voorsprong op de arbeidsmarkt, omdat je opvalt tussen de massa.

Carrièremogelijkheden na de opleiding

De afgestudeerde studenten zijn zeer gewild en breed inzetbaar. Ruim 90% van onze afgestudeerden is werkzaam in de fashionbranche. Zo zijn mogelijke werkgevers een Bijenkorf, Lovestories, Loavies, Tommy Hilfiger, PR-bureau’s en magazines als Grazia en Glamour. Meer over werkgevers en opdrachtgevers lees je hier

Van Fashion Stylist van Loavies tot aan Content Creator of Brand Manager bij een toonaangevend fashion merk of bedrijf. Start your creative future here! 

Wil jij alles leren over styling én branding? Of heb je plannen voor een eigen business in de Fashion & Media? Dan is de tweejarige masteropleiding Creative Business de perfecte start voor jouw carrière. Schrijf je nu in en start in september met je droomopleiding! Er zijn nog maar enkele plekken vrij voor de opleiding in september! Take your chance and apply now.

Other stories
Other stories
Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist,…
Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Help, hoe overtuig ik mijn ouders?

Ok, ik ben overtuigd om een opleiding te doen bij 55, nu m’n ouders nog ;). Wij helpen je graag…
Introducing new video educator Daan

Introducing new video educator Daan

Alaia, Goldbergh, Bijenkorf, Hunkemöller, Harpers Bazaar en VOGUE, om er maar een paar uit zijn portfolio te noemen. De Amsterdamse…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.