Skip to content
Signature-style-stylebook-55creativebusinessschool

Start jouw opleiding of cursus met €1.000. subsidie

Start jouw opleiding of cursus met €1.000. subsidie

Zo voordelig mogelijk een opleiding of cursus volgen aan 55 Creative Business School? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Je kunt nu gebruikmaken van het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Zo kan je jaarlijks € 1.000,- subsidie aanvragen voor je opleiding of cursus bij 55 Creative Business School.

Wat is het STAP-budget?

Ben jij klaar voor jouw carrière in fashion en/of media? Wil je jezelf verder ontwikkelen of omscholen? Met het STAP-budget van de overheid krijg jij €1.000.- voor één opleiding of cursus per jaar vergoed. Met deze regeling wil de overheid iedereen de kans geven zichzelf verder te ontwikkelen of langer op de arbeidsmarkt actief te blijven. Dit betekent dat jij je nu voordeliger kunt ontwikkelen bij 55 Creative Business School.

Kom ik in aanmerking?

Het STAP-budget is voor iedere werkzoekende of werkende (in loondienst of als ondernemer). Het maakt niet uit in welke branche je werkt en of je je wilt laten bijscholen of omscholen. Wel gelden er een aantal voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd;
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (denk aan studiefinanciering, lerarenbeurs etc);
  • Je start jouw opleiding of cursus direct na goedkeuring van je STAP-budget;
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen;

Kijk voor alle voorwaarden op stapuwv.nl.

Goed om te weten

  • Jaarlijks is er binnen de STAP-budget subsidieregeling ruimte voor 200.000 tot 300.000 toekenningen. Daar kun jij er een van zijn! Zorg dat je er snel bij bent, want op is op!
  • Je kunt op 6 momenten verdeeld over een kalenderjaar STAP-budget aanvragen. Dit jaar zijn er slechts 5 aanmeldmomenten.
  • Je aanmelding moet minimaal 4 weken en maximaal 3 maanden voordat jouw studie begint, zijn ingediend. De overheid verwacht dat je een actieve studiehouding hebt. Dit betekent dat je jouw cursus/opleiding binnen de genoemde studieduur voor minimaal 80% doorlopen moet hebben (helemaal afronden is natuurlijk nog beter).
  • Om je recht op STAP-budget te behouden, moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd. Is dit niet het geval, dan kan het UWV besluiten de subsidie bij je terug te vorderen.
  • Je kunt per jaar voor één opleiding of cursus STAP-budget aanvragen. Het is niet mogelijk om meerdere opleidingen met STAP-subsidie te volgen.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Aanvragen gaat via het UWV STAP-portaal. Dat kan per persoon één keer per jaar. Na inschrijving voor de gewenste opleiding of cursus op de website van 55 Creative Business School, ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs waarmee je vervolgens de aanvraag bij het UWV kan indienen.

Wordt je aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt de opleidingsinstelling het budget uitbetaald. Op die manier betaal je ons uiteindelijk alleen het resterende deel boven de €1000,-. Let op: je moet wel kunnen bewijzen dat je hebt deelgenomen aan de cursus door 80% aanwezig te zijn. 

Houd er rekening mee dat 55 Creative Business School geen invloed heeft op het wel of niet toekennen van het STAP-budget aan een student of cursist.

55 Creative Business School bezit het NRTO-keurmerk

Deze nieuwe regeling is voor particuliere opleidingsinstellingen die het NRTO-keurmerk bezitten. De NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsbureaus. De leden van NRTO houden zich aan een gedragscode. Het NRTO-keurmerk is in de opleidingsmarkt een teken van kwaliteit en professionaliteit.

Vragen?

Heb je meer vragen over het STAP-budget? Check onze veelgestelde vragen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een opleiding of cursus? Onze adviseurs helpen je graag hierbij! Plan een online gesprek in of kom langs op een van onze open dagen.

Other stories
Other stories
Heb jij al een social brandbook?

Heb jij al een social brandbook?

Wil jij een sterk merk bouwen op social media? En je onderscheiden van je concurrenten? Social media branding is een…
Results: Commerciële Shoot van Fashion & Creative Business

Results: Commerciële Shoot van Fashion & Creative Business

Bij de opleiding Fashion & Creative Business gaan de studenten commerciële beelden stylen voor H&M en doen ze ervaring op…
Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Wat kun je doen met Allround Fashion Styling?

Omdat we regelmatig de vraag van ouders krijgen wat je allemaal na de opleiding kunt doen als Allround Fashion Stylist,…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.