Skip to content
renee koudstaal - docent style development - master 55 creative business school

Renée Koudstaal, docent style development

Renée Koudstaal, docent style development

Vanaf maart 2022 gaat Renée Koudstaal van start als onze docent Style Development bij de jaaropleiding Allround Styling. Ze leert onze studenten hun eigen stijl te ontwikkelen, stijlen te onderscheiden en op verschillende klanttypen toe te passen. Hoog tijd om haar aan jullie voor te stellen in dit interview.

Wat is jouw achtergrond?
“Op mijn 18e ben ik voor een jaar naar Parijs vertrokken, dat jaar werden er 20. Als een vis in het water zeg maar. Na mijn opleiding richtte ik mijn events-en PR bureau op en werkte ik gedurende meer dan 10 jaar voor de Parijse wereld van cosmetica, media, politiek en haute couture. Oog voor elegantie en detail, dat heb ik toen wel gekregen. Ik pendel momenteel tussen Amsterdam en Parijs en schreef het boek ‘Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent’. In no time was dit een 4e druk en besefte ik mij hoeveel Parijs mij heeft geleerd over stijl en mode. Art de vivre in het Frans, want het gaat zo veel verder dan kleding. Intussen schrijf ik voor verschillende media in Nederland en stijl ik als personal stylist vrouwen die houden van tijdloos, kwaliteit en authentiek met een nonchalante twist. Die Parijse touch blijft dus altijd weer terugkomen.”

style development - renee koudstaal - docent 55 creative business school
leef als een parisienne - renee koudstaal - docent style development

Hoe zou je jouw eigen stijl beschrijven?
“Mijn stijl is jarenlang constant in beweging geweest met veel ups en downs, maar intussen wordt het eigenlijk steeds rustiger in mijn kledingkast. Ik weet wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ga over het algemeen voor combinaties van tijdloze basics die ik twist om contrast te creëren. Om het eigen te maken. Mijn signatuur stijl zou ik omschrijven als een look met een wit mannen T-shirt, een donkere jeans en zwarte boots. Het liefst licht glimmend met de perfecte hak.”

En welke merken hangen in jouw kledingkast?
“Chanel, Maison Standards, Bottega Veneta, Jacquemus, Saint James, Mister K, Unrecorded, DeToujours. Je ziet het, een mix. Net als mijn kooppatroon: een combinatie van nieuw, vintage en gehuurde items.”

Wat wil je de studenten meegeven?
“Dat stijl heel persoonlijk is en zeker niet te verwarren met trends en hypes. Parijs leerde me als geen ander om trends te negeren. Jij beslist wat je draagt, niet een slimme marketingdirecteur die ervoor heeft gestudeerd om een gefabriceerde hype neer te zetten dankzij de Kardashians. Stijl begint bij een eerlijke versie van jezelf of van de persoon die je als stylist gaat stijlen. Soms best confronterend. Dat menselijke aspect lijkt mij niet te onderschatten. Vervolgens heb ik geleerd dat je zonder basis nergens komt. Dus, het vinden van stijl voor jezelf of voor anderen vergt een solide kledingstructuur. Iets wat ik mooi vind in het lesprogramma van 55 Creative Business School. Ik ben erg trots en blij om hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

Ook les krijgen van Renée Koudstaal? Schrijf je in voor onze jaaropleiding Allround Styling.

Instagram: renee.k.parisienne

Website: www.renee-k.com

Other stories
Other stories
Results: Commerciële Shoot van Fashion & Creative Business

Results: Commerciële Shoot van Fashion & Creative Business

Bij de opleiding Fashion & Creative Business gaan de studenten commerciële beelden stylen voor H&M en doen ze ervaring op…
Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

2024 is in volle gang en de Open Dagen worden goed bezocht. Ben jij ook op zoek naar wat je…
masterclass Robbert Rodenburg

masterclass Robbert Rodenburg

Terwijl Robbert Rodenburg (25) meestal de vragen stelt, krijgt hij tijdens de masterclass bij 55 zelf veel vragen van de…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.