Skip to content

Red carpet ready met de module video creatie

Red carpet ready met de module video creatie

Video is hard op weg de meest populaire vorm van marketing te worden. Uit recent onderzoek is gebleken dat consumenten 95% onthouden van een video die ze hebben gezien en slechts 10% van een bericht dat ze hebben gelezen. Daarbij is de ‘selling power’ van een video vele malen groter en zijn mensen meer geneigd video’s te delen dan andere soorten online content. Video storytelling is dan ook onmisbaar in de huidige marketingmix.

Leer video's produceren van A tot Z

De module Video creatie is een belangrijk onderdeel van de opleidingen Creative Business en Branding & Business. Een van de opdrachten die de studenten krijgen is het produceren van een videocampagne voor een bekend Nederlands merk. Van idee tot productie, van filmen en monteren; ze leren hoe ze van A tot Z een goede video ontwikkelen.

4 tips voor winnende video’s

Welk type video past bij jouw boodschap én bij je publiek? Sluit een grappige video aan bij je doelgroep of is het raadzaam te kiezen voor experts die iets uitleggen zoals bij bouwmarkten? Kies je voor acteurs, bekende Nederlanders of ga je zelf voor de camera staan? Hoe trek je op een effectieve manier de aandacht van je publiek? Hieronder vind je 4 tips voor het maken van winnende video’s:

  1. Wees authentiek – Je kunt nog zoveel tiktoks en reels-sjablonen gebruiken of inspiratie opdoen op YouTube, het is belangrijk trouw te blijven aan je eigen merkpositionering, merkwaarden en -beloften. Consumenten hebben het meteen door als je video niet past bij wie je bent of wat je uitstraalt.
  2. Consistentie is key – Regelmatig je video’s plaatsen of terugkerende formats gebruiken, het helpt allemaal met het opbouwen van een hechte band met je publiek. We zijn tenslotte gewoontedieren en vinden het fijn als aan onze verwachtingen wordt voldaan. Het creëren van een vertrouwensband is goed voor het opbouwen van een sterke band met je doelgroep.
  3. Dive into your data – Door het goed analyseren van de data van je video’s kun je zien wat werkt en op welke onderdelen je moet optimaliseren. YouTube Studio laat je precies zien hoe het staat met de loyaliteit van de kijkers en je instagram-account toont ook de statistieken van je reels. Doe er je voordeel mee!
  4. Maak een plan – Kwalitatieve inhoud en hoge engagement zijn belangrijk. Denk ook na hoe je nog meer impact kunt creëren. Door samen te werken met andere partijen zoals bedrijven of influencers kun je bijvoorbeeld nieuwe doelgroepen bereiken.

Allround creatives zijn dagelijks bezig met de visuele communicatie van bedrijven, merken of personalities. Kennis van de kracht van video en visuele storytelling is dan ook onmisbaar voor deze relatief nieuwe beroepsgroep.

Wil jij naast video creatie, ook leren over fotografie, branding en social advertising? Heb je interesse in merkstrategieën, het ontwikkelen van positioneringen en zou je willen leren vormgeven? Kijk dan naar onze tweejarige opleiding Creative Business of de jaaropleiding Branding & Business.

Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.