Skip to content

Recap Amsterdam Fashion Week by dresser Ruby

Recap Amsterdam Fashion Week by dresser Ruby

Ruby de Meijer ontdekte als dresser het reilen en zeilen van Amsterdam Fashion Week achter de schermen. De plek waar visagie, haar en styling samenkomen. De plek waar de magie van zo’n grote show begint. Kleedster Ruby blikt terug op een geslaagd avontuur.

Eerst een cursus Fashion Styling op Style School ByDanie, nu Amsterdam Fashion Week. Hoe vond je het?

Style School ByDanie heeft mij dit opstapje gegeven naar Fashion Week. Zonder hen had ik hier waarschijnlijk niet gestaan. Ik vond het super leerzaam, leuk én hectisch. Wel in de positieve zin van het woord hoor. Je staat geen minuut stil. Als de show begint, voel je de adrenaline en tijdsdruk. Het meest bijzondere moment is als je een glimp opvangt van de catwalk, en je jouw model ziet stralen. Dat is mijn werk, denk ik dan.

Welke shows zijn je bijgebleven?

Onvergetelijk was voor mij de show van Maison365. Dat was de eerste show waarbij ik mocht helpen. Ook Penn&Ink N.Y. vond ik fantastisch. Niet alleen door de show, maar ook door de mentaliteit van de designers/eigenaren backstage. Ik vind het zo knap dat mensen goed kunnen presteren onder druk, en aardig blijven. Heb ik de show van Goldbergh al genoemd? Dat was met al die skiuitrustingen een ware test.

Wat heb je geleerd van dit avontuur?

Dat het heel hard werken is, en dat de handen uit de mouwen steken de enige manier is om de top te bereiken. Dit gegeven is niet onbekend, merkte ik toen ik met de modellen in gesprek ging. Zij hebben vaak een lange weg te gaan, voordat ze tot uitverkorenen worden benoemd en grote shows mogen lopen. Maar ik ben een doorzetter. Wat mijn grote droom is? Om in de schoenen van Danie Bles te staan. Dat ik de persoon ben die alles aanstuurt, en de styling verzorgt. Ooit hoop ik dat te kunnen doen. Dream big!

Zien we je volgend jaar weer?

Ja! Als ik die kans krijg, ben ik graag weer aanwezig om mijn steentje bij te dragen. Maar nu eerst even met de beentjes omhoog 😉

Other stories
Other stories
Met H&M de studio in!

Met H&M de studio in!

Let’s shoot! Na conceptontwikkeling, moodboards en de styling challenge is het nu tijd voor het echte werk, de eerste fotoshoot…
Yearbook challenge - think pink

Yearbook challenge - think pink

Na weken vol conceptontwikkeling en moodboards gingen de studenten in de laatste les een stapje verder op weg naar de…
Fieldtrip Maison Amsterdam

Fieldtrip Maison Amsterdam

Deze week gingen de studenten Allround Styling op fieldtrip naar de ‘lands grootste modehuis in Amsterdam, de Nieuwe Kerk. Maison…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.