Skip to content

Picture perfect: praktijkdag fotografie

Picture perfect: praktijkdag fotografie

In de module fotografie van de opleiding Branding & Business leren de studenten fotograferen, beeldbepalende keuzes maken en verdiepen ze zich in de wereld van beeldmakers. Hoe bedien je een camera? Hoe ga je om met diafragma, sluitertijd en ISO? Emotie in beeld vastleggen, beeldopbouw, concept en uitwerking; als creatieve content creator zijn deze vaardigheden onmisbaar!

Het belang van fotografie voor branding

Door de enorme groei van digitale media hebben merken en bedrijven veel meer visuele middelen gekregen om te communiceren met hun doelgroepen. Voor een succesvolle onderneming zijn branding en visuele storytelling essentieel. Met sterke beelden kun je een emotionele band creëren met je publiek en zo nieuwe klanten aantrekken. Fotografie is onmisbaar in de huidige marketingmix. Als branding specialist of allround creative maak je beeldbepalende keuzes voor een merk of bedrijf. Je hebt hiervoor kennis nodig van de wereld van beeldmakers. Handig als je ook nog eens zelf goed kunt fotograferen!

Module fotografie: van beeldtaal tot nabewerking

In de module fotografie van de opleiding Branding & Business leren de studenten de basiskennis van digitaal fotograferen toepassen in hun eigen werk. Beeldtaal begrijpen en toepassen, foto’s analyseren en ontleden, beelden organiseren en nabewerken, de route van concept tot shoot afleggen; het zijn allemaal vaardigheden die je als creatieve content creator goed kunt gebruiken.

Learn by doing

In de lessen leer je een moderne camera met PSAM-standen te bedienen. Verder krijg je verschillende praktijkopdrachten zoals bijvoorbeeld het maken van een driedelige portretserie voor Numero Magazine, een remake van een albumcover en een fotoserie van je helden in drie verschillende diafragma-standen. Daarbij breng je een bezoek aan fotografiemuseum Foam in Amsterdam om beter te leren kijken en kun je je kunsten vertonen tijdens de praktijkdagen in Studio 55. Uiteraard ga je ook leren nabewerken in Photoshop om jouw beelden te optimaliseren.  

Bouw je portfolio tijdens je opleiding

Alle gemaakte beelden van deze module komen samen in een professioneel portfolio. We vinden het belangrijk dat de studenten ervaren hoe de business echt werkt en hoe het is om met professionals samen te werken. Voor de praktijkdagen regelen wij modellen, make-up artists en begeleiding door topfotografen. Allemaal mensen die de volgende dag weer aan de slag gaan voor grote nationale- en internationale magazines en merken zoals de Bijenkorf, Vogue, de Volkskrant en Allerhande. Reality school!
 

Op zoek naar de beste opleiding tot allround creative? This is your chance! Schrijf je nu in voor de opleiding Branding & Business of een van onze andere opleidingen en hopelijk zien we jou als nieuw talent in onze klas!

 
Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.