Skip to content
patty zomer master

Patty Zomer, inside to outside

Patty Zomer, inside to outside

Zingen met de Dolly Dots ging over in het stylen van haar eigen meidengroep. Inmiddels is Patty uitgegroeid tot topstylist, stylecoach en heeft ze zelfs haar eigen kaftan kledinglijn ontwikkeld. Deze inspirerende vrouw nam onze studenten Allround Styling mee door haar stylingmethode ‘Van binnen naar buiten werken.’

Wie is Patty Zomer?
Patty Zomer is stylist, style coach en ex-zangeres van de Dolly Dots, de grootste meidengroep uit de 80’s. Op 16-jarige leeftijd wordt Patty gevraagd om zich aan te sluiten bij een nieuwe meidengroep, genaamd de Dolly Dots. Ze scoren veel hits, krijgen internationaal succes, gaan op tournee en krijgen zelfs een eigen tv-show. In de periode van de Dolly Dots beginnen haar handen te jeuken om de gehele meidengroep te stylen. Ze gaat hier voortvarend mee aan de slag en uiteindelijk gaat ze aan de slag voor verschillende andere zangeressen en bands. Tot op de dag van vandaag stylt ze vele bekendheden met onder anderen Angela Groothuizen, Caroline Tensen en Froukje de Both. Inmiddels is Patty ook werkzaam als style coach en heeft ze haar eigen kaftankledinglijn ‘Speezys’.

Patty’s signatuur
Als stylist en coach weet Patty als geen ander hoe styling in elkaar steekt. Haar doel is om anderen hun eigen style statement te laten ontdekken, waardoor zij zich beter kunnen presenteren. Hierbij gaat het om de herkenning van je eigen energie en bewustwording van je persoonlijkheid. Zo kun je jezelf uitdrukken in een stijl die écht bij je past. Patty weet goed hoe ze iemand op zijn best er uit kan laten zien door te kijken naar karakter, persoonlijkheid en krachten. Ze vindt het belangrijk om iemand niet te veranderen, maar de binnenkant naar de buitenkant te vertalen op een stralende manier.

Other stories
Other stories
Trend Forecasting: kijken in de toekomst!

Trend Forecasting: kijken in de toekomst!

Voordat je kunt beginnen met het ontwikkelen van creatieve concepten is onderzoek nodig. In de module Trend Forecasting van de…
Nieuwe docent: Janine Kho

Nieuwe docent: Janine Kho

Yesss, we mogen weer een nieuwe naam toevoegen aan onze groep docenten! Janine Kho gaat naast haar eigen events en…
RESULTS: SHOOT H&M

RESULTS: SHOOT H&M

It’s shoot time! Vorige week stonden onze Allround Styling studenten met H&M in onze studio. Tijd voor het echte werk:…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.