Skip to content

OPLEIDING
creative business
(2 jaar)

Opleiding
creative business
(2 jaar)

2 jaar
september
element-styleschoolbydanie-nieuw

Tijdens onze tweejarige opleiding Creative Business word je opgeleid tot Allround Styling & Branding specialist van de toekomst. Dit is de enige opleiding in Nederland die je in twee jaar klaarstoomt tot een commerciële én creatieve professional die meteen aan de slag kan in de fashion, media en andere creatieve industrieën. 

Kennis van styling en branding is essentieel voor iedereen die een succesvolle loopbaan ambieert in de fashion en media. Vrijwel elk merk, organisatie en publieke figuur maakt gebruik van media. Hoe zorg je ervoor dat je de kostbare aandacht van je doelgroep krijgt? Bij ons leer je in twee jaar hoe je van A tot Z een sterk merk neerzet voor bedrijven, personalities of jezelf.

Het stylingvak draait om het creëren, ontwikkelen en produceren van relevante content door middel van foto- en videoshoots voor fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven. Branding begint bij trendforecasting en conceptontwikkeling. Daarna ga je aan de slag met vormgeving, leer je een businesscase ontwikkelen en een bijbehorende merkstrategie op te stellen. Daarbij ontwikkel je technische vaardigheden zoals Photoshop en InDesign, krijg je les van een bekende fotograaf en leer je zelf video’s van a tot z produceren. Voor de Allround Styling & Branding Specialist van de toekomst een onmisbare combinatie.

De fashion en media industrie groeit hard en heeft grote behoefte aan jonge creatieve allrounders. Leer het vak van de beste mensen, doe ervaring op tijdens praktijkopdrachten en bouw meteen je portfolio. Na de opleiding ben je niet alleen een volwaardige allround modestylist met know-how van alle facetten van het stylingvak, maar heb je ook een breed pallet aan creatieve vaardigheden en kun je een merkverhaal ontwikkelen.

Na onze tweejarige opleiding ben je een allround creative. Je bent breed inzetbaar in de fashion, media en andere creatieve industrieën. De opleiding bevat alle onderdelen van de jaaropleiding Allround Styling én het jaar Business & Branding. Best of both dus! Je leert alle kennis en vaardigheden van beide vakgebieden. Na de opleiding kun je voor bedrijven, merken of personalities bestaande concepten actualiseren, nieuwe concepten ontwikkelingen en visualiseren en produceren. Als stylist en branding specialist speel je een belangrijke rol bij de productie en vormgeving van commercials, reclamefotografie, tijdschriften en evenementen.

Wij leiden een nieuwe generatie allround styling en branding specialisten op die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het  bedrijfsleven zijn belangrijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media. Met ons erkende instellingsdiploma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt.

PARTNERS

PARTNERS

Jaar 1 Allround Styling
In het eerste jaar leg je de basis voor researching, conceptontwikkeling, modekennis, textielkennis en trend forecasting. Tevens leer je alle facetten van het stylingvak zoals fashion & media styling, personal styling, tv & celebrity stying en event styling. Je leert content te creëren, ontwikkelen en produceren door middel van fotoshoots voor fashion brands, influencers, televisieproducenten en mediabedrijven.

Jaar 2 Branding & Business
In het tweede jaar van de opleiding gaan we dieper in op trend forecasting en conceptontwikkeling met als doel het begrijpen van consumenten, hun relatie met retail en merken en het ontwikkelen van innovatieve marketing. Je leert zelfstandig brand identities te creëren en hoe je deze kunt communiceren aan de gewenste doelgroep. Je leert vormgevingsprincipes toepassen, een businesscase maken en een merkstrategie ontwikkelen. Onze docenten brengen je door middel van verschillende praktijkopdrachten de beste methodes en tools bij om jouw ambities te ondersteunen. Daarbij ontwikkel je technische vaardigheden zoals Photoshop en InDesign, krijg je les van een bekende fotograaf en leer je zelf video’s van a tot z produceren.

Na twee jaar ben je gespecialiseerd in het onderzoeken van maatschappelijke en culturele ontwikkelingen en trends, het ontwikkelen van concepten, visualisatie, presentatie én content productie. Je bent zowel creatief als commercieel opgeleid en hebt een probleemoplossend vermogen en kunt snel schakelen en inspelen op de toekomstige ontwikkelingen. Je bent een breed opgeleide allround styling & branding specialist met een eigen visie en signature stijl.

Studiebelasting
Omdat de opleiding twee jaar duurt is de opleiding pittig. De studiebelasting bestaat uit 12 lesuren per week. Dit zijn contacturen die je klassikaal doorbrengt. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie van gemiddeld 16 uur per week. In de projectweken liggen de uren zelfstudie zelfs iets hoger. Wij verwachten van jou inzet en ambitie.

Jaargang 1 | Allround Styling

Semester 1
Vakken als: conceptontwikkeling, modegeschiedenis, textielkennis, fashion & media styling, fashion & design.

Semester 2
Vakken als: personal styling, tv & celebrity styling, communicatie, event styling, fashion & business.


Jaargang 2 | Branding & Business

Semester 1
Vakken als: grafische vormgeving, arts & culture, branding, content creatie.

Semester 2
Vakken als: marketing & communicatie, personal development, business, social media & influencermarketing


Praktijkervaring

Tijdens de tweejarige opleiding doe je dankzij projecten en opdrachten een hoop praktijkervaring op. Hiermee bouw je al tijdens je master aan een breed netwerk. Dankzij lessen van professionals, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en diverse ervaringen uit de praktijk, weet je vaak al tijdens de master wat je wilt en kunt. Met ons erkende diploma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.

Voor meer informatie en de inhoud van het lesprogramma download de brochure.

Creative Business (2 jaar)

Startdata
13 september 2022 t/m juli 2024 (lesdagen jaar 1: di en do*)
12 september 2023 t/m juli 2025 (lesdagen jaar 1: di en do*)

Klik
hier voor de exacte data en tijdstippen waarop de lessen worden gegeven.

* Bij inschrijving geef je je op voor bepaalde lesdagen (dinsdag en donderdag of woensdag en vrijdag). De definitieve groepsindeling én lesdagen worden uiterlijk vier weken voor aanvang van elk schooljaar gecommuniceerd.

Hbo werk- en denkniveau
Heb je als vooropleiding havo, vwo, mbo 4 of hoger, dan kun je je direct inschrijven. Bij mbo 3 of lager beoordelen we in een intakegesprek de geschiktheid voor het volgen van de opleiding. Bij inschrijving kun je in onze agenda een toelatingsgesprek inplannen. Het is ook mogelijk om hier een afspraak in te plannen.

Deelnemen aan onze opleidingen en cursussen is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een officieel instellingsdiploma. Voor het behalen van een diploma dien je meer dan 90% van de lessen te hebben gevolgd en alle opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Ook weegt mee in de beoordeling het procesboek, waarin je door middel van bewijzen en reflecties aantoont welke kennis en competenties je hebt verworven voor bepaalde vakken.

Duur
2 jaar (38 weken per schooljaar)

Start periode
September

Lesdagen & tijden
Twee dagen per week op dinsdag en donderdag of woensdag en vrijdag.
Van 10:00 – 16:00 uur
Uitzonderingen: projectweken, praktijkdagen, beoordelingsweken, nationale feest- en vakantiedagen.

Aantal deelnemers
Voor de opleidingen streven we naar maximaal 30 studenten per klas.

Inschrijven
Inschrijven bij voorkeur vóór eind april. We raden aan snel in te schrijven, want het aantal mensen dat we kunnen plaatsen is beperkt.

Wachtlijst
We plaatsen op volgorde van inschrijving. Indien de groep vol is, plaatsen we je op een wachtlijst.

Studiebelasting
Lesuren: 12 per week
Zelfstudie: 16 uur per week

Benodigdheden
– Laptop met software zoals Adobe Creative Cloud (Photoshop, InDesign, Premiere Pro). Hier ontvang je in de eerste lesweek meer informatie over.
– Beschikking over een digitale spiegelreflexcamera (van iemand lenen) of fotograferen met je smartphone mag ook)

Lesgeld per schooljaar
10 x €695 + aanbetaling €1950.
Bij betaling ineens ontvang je €150 korting. Totale lesgeld per schooljaar is dan €8750.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van het schooljaar te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Belastingvoordeel
Scholingsaftrek: voor deze opleiding kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de opleiding zelf hebt betaald. Bereken hier hoeveel.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever. 

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal
– Starterskit
– Entree museum tijdens de excursies/ lessen

Extra kosten
– Reis- en parkeerkosten
– Benodigdheden opdrachten / printwerk

Industry focused 
55 Creative Business School biedt een netwerk voor het leven. Tijdens de opleidingen en cursussen doe je dankzij projecten en opdrachten een hoop praktijkervaring op. Hiermee bouw je al tijdens je opleiding aan een breed netwerk. Door onze bekende gastdocenten uit de fashion industrie leer jij niet alleen de vooraanstaande namen uit het vak kennen, maar maken deze professionals ook kennis met jouw talent. Je krijgt de kans tijdens je opleiding aan je eigen netwerk te bouwen.

Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn in de wereld van Fashion & Media. Diverse vooraanstaande en bekende namen uit die wereld zoals onder anderen Anna Nooshin, Yara Michels, Jetteke van Lexmond en Linda Tol delen tijdens onze populaire masterclass hun ervaringen uit de praktijk.

Dankzij lessen van professionals, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en diverse ervaringen uit de praktijk, weet je na het schooljaar wat je wilt en kunt. Met het 55 Creative Business School diploma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.

Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale vaardigheden en samenwerken. Een student counselor begeleidt intensief de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Ook bieden wij actief loopbaanbegeleiding aan. Ruim 90% van onze afgestudeerden is werkzaam in de fashionbranche.

Kleinschalig en particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie allround fashion en branding specialisten op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

Vergroot je carrièrekansen
De afgestudeerde 55 Creative Business School studenten zijn zeer gewild en breed inzetbaar. Klik hier voor meer over een toekomst in de fashion en media.

Mogelijke werkgevers
Acne Studios, Nike, G-Star, Tommy Hilfiger, Zalando, Hema, Bijenkorf, Scotch & Soda, Wehkamp, Suitsupply, H&M, Zara, Anna+Nina, Lovestories, Wandler, Loavies, Van Dijk Waalwijk, Isabel Marant. Tijdschriften (Glamcult, Grazia, Elle) Pr-, trend- en reclamebureaus.

Kies voor kwaliteit
Ons opleidingsinstituut is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Onze onderwijsinstelling is een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Wij voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

You

You

Meld je dan nu aan voor de masteropleiding of bezoek een van onze open dagen.

Education

Education

1 jaar
september

Eenjarige opleiding tot allround stylist. Vakken als: fashion & media styling, personal styling, tv- & celebrity styling en event styling. In één schooljaar leer je alle kennis en vaardigheden op het gebied van styling zoals fashion & media styling…

1 jaar
september

Eenjarige opleiding tot branding specialist. Vakken als content creatie, branding, vormgeving, business, marketing, brand communication, social media management en storytelling behoren tot het lesprogramma…

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor een open dag.

Backstage

Backstage
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

Download brochure

Na het invullen van het formulier ontvang je een mail met een download link voor de brochure.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.