Skip to content
Nieuw-avondopleiding-modemediastyling-55creativebusinessschool

Nieuw: Avondopleiding Mode & Media Styling

Nieuw: Avondopleiding Mode & Media Styling

Naast je baan je talent voor mode en styling verder ontwikkelen? Of een carrièreswitch maken naar de fashion of media-industrie? Dan is de avondopleiding Mode & Media Styling iets voor jou! Bij de beroepsgerichte avondopleiding leer je in 26 weken de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling.

Learn from the best

Bij de avondopleiding Mode & Media Styling krijg je les van fashion en personal stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines en modemerken. Denk hierbij aan grote namen als Kelly Huijsman (stylist van Chantal Janzen), Yce Sidibeh (stylist van o.a. Hedwiges Maduro en auteur ‘Zit mijn jasje goed’) en Liselotte Admiraal (personal stylist). Daarbij organiseren we masterclasses van onder andere Lonneke Nooteboom, Manon Meijers, Patty Zomer, Amanda Rijff en Yeliz Cicek voor hun inspirerende ondernemersverhalen.

Learn by doing

Personal Styling: Je begint met de technische aspecten van het stylingvak. Je leert werken met verschillende figuren, lichaamsvormen en kleuren, zodat je je styling(advies) goed kan onderbouwen. Ook ga je aan de slag met praktijkgerichte opdrachten en stylingvaardigheden zoals personal shoppen en wardrobe planningen. Leer creatieve sets samen te stellen door mixen en matchen en ervaar in de praktijk wat het werk van een personal stylist inhoudt tijdens een oefenmiddag bij multi-brand store van Dijk in Waalwijk.

Fashion & Media Styling: Naast theorielessen over conceptontwikkeling, doelgroepanalyses en catwalkanalyses, ontwikkel je vaardigheden op thema’s als editorial styling en commerciele styling. Zo organiseren we tijdens de avondopleiding meerdere fotoshoots met een topteam, bestaande uit professionele fashion fotografen, visagisten en modellen. Onder begeleiding van een ervaren vakdocent werk je naar een eigen eindshoot of modeproductie toe. Hierbij krijg je een kijkje achter de schermen van een PR-bureau, waar je als stylist kleding leent.

Kickstart your styling skills

Na het volgen van de avondopleiding beschik je over grondige kennis van het stylingvak. Je kunt zelfstandig modeproducties, campagnes en e-commerce beelden ontwerpen, produceren en stylen. Daarbij heb je ook de technische aspecten onder de knie en kun je klanten van inspirerend advies voorzien. Wandel de deur van 55 uit met een goed netwerk en prachtig portfolio op zak.

nieuw - avondopleiding - mode en media styling - 55 creativebusinessschool-3
Other stories
Other stories
Stage Marketing & Communicatie

Stage Marketing & Communicatie

Voor januari 2024 zijn we op zoek naar een Marketing & Communicatie stagiair die ons onder andere wil helpen met…
Stage Allround Trainee

Stage Allround Trainee

Hey you! Heb je zin om in een creatief bedrijf werkervaring op te doen vanaf januari 2024? We zijn nu…
Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Leer jezelf beter kennen tijdens je opleiding

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale en culturele vaardigheden en samenwerken. In co-creatie met de…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.