Skip to content

Meet mentor Yvon: “Een veilige plek om te leren”

Meet mentor Yvon: “Een veilige plek om te leren”

Yvon Kassies is een van de mentors van 55 Creative Business School. Momenteel begeleidt zij de klas Allround Styling. Het creëren van een veilige plek voor iedere student is voor haar de belangrijkste taak van het mentorschap. Zij zorgt dat de school een fijne plek is voor alle studenten waarin er ruimte is om te worden wie je kan en wil zijn.

Yvon loves fashion. Ze maakte vroeger op de basisschool al outfits van krantenpapier, is gefascineerd door de kracht van kleding en tekent graag met de Apple Pen. Tijd om Yvon beter te leren kennen!

1. Wie is jouw grote voorbeeld of stijl icoon?

Iris Apfel! Dit Amerikaanse stijlicoon weet zo goed naar haar eigen gevoel te luisteren bij het maken van een outfit. Haar motto ‘More is more, less is a bore’ vind ik geweldig. In mijn eigen garderobe en stijl in huis is dat goed terug te zien. Als ik met klanten of studenten werk, gaat het niet om mijn stijl, maar om de wensen en stijl van de persoon die voor me staat. Ikzelf word heel blij van kleur, vorm en textuur.

2. Welke superpower zou je graag hebben?

Ik zou iedereen met een knip in de vinger willen laten lachen. Een dosis slappe lach is zo’n lekker gevoel. En het maakt de dag zo lekker als je goed gelachen hebt. In je eentje is al heerlijk, maar met elkaar is zo fijn! 

3. Je mag een documentaire maken, waar zou die over gaan?

Over duurzaamheid binnen de modesector. Hoe kunnen we meer (en weer) gelukkig worden met onze eigen garderobe. Echt koesteren wat je daar hebt hangen. Dus niet voor elke gelegenheid naar de winkelstraat rennen voor iets nieuws. Maar een kledingstuk dat mooi draagt, voelt, valt of zit, echt waarderen, zodat je items langer en daardoor ook vaker draagt. Terug naar de basis dus en het vakmanschap van de maker van kleding weer gaan waarderen.

4. Waarom zou je 55 aanraden aan creatives-to-be?

Studenten leren hier van de absolute top uit het werkveld. ‘Learn from the best’ geldt echt bij ons en dat is heel inspirerend. Daarbij vinden we het ongelooflijk belangrijk dat de student zich fijn voelt in de groep en in de klas een gevoel van veiligheid ervaart. Daardoor is het minder eng om fouten te maken of je kwetsbaar op te stellen. Zo bijzonder om die band te zien ontstaan in de klas. En bijzonder om daar als mentor onderdeel van te kunnen én mogen zijn.

5. Tot slot, welke tip heb jij voor onze studenten? Kun je deze toelichten?

Vul je eigen modeclutch! Absorbeer alle kennis die je tijdens de lessen op kan doen. Maar net zo belangrijk: ga zelf op onderzoek, ervaar, lees, luister, vraag en bezoek alles wat met fashion te maken heeft. 55 is zo’n bijzondere plek om jezelf te ontplooien, dus maak maximaal gebruik van de kennis van de masters en je eigen nieuwsgierigheid, zodat je modeclutch goed gevuld is als je jouw diploma ontvangt.

Other stories
Other stories
Red carpet ready met de module video creatie

Red carpet ready met de module video creatie

Video is hard op weg de meest populaire vorm van marketing te worden. Uit recent onderzoek is gebleken dat consumenten…
Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

2023 is nog maar net begonnen en de Open Dagen stromen vol. Ben jij ook op zoek naar wat je…
Meet mentor Merel: "soft skills zijn onmisbaar"

Meet mentor Merel: "soft skills zijn onmisbaar"

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal in onze opleidingen. Goed kunnen samenwerken, anderen enthousiast kunnen maken voor je ideeën en…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.