Skip to content

Meer omzet door opgeleide verkopers

Meer omzet door opgeleide verkopers

Zijn er klanten die uw winkel verlaten zonder een aankoop te doen? Als je in de modedetailhandel werkt, verkoop je meer dan alleen mode. Het gaat niet alleen om het begrijpen van de behoeften van uw klanten, maar ook om het snel herkennen van de lifestyle, koopvoorkeur en lichaamsvorm. Als eigenaar van een modezaak is het daarom belangrijk dat je werknemers op de winkelvloer goed opgeleid zijn op het gebied van personal styling.

Er zijn twee belangrijke pijlers waar je je op kunt richten: technische stylingkennis en creatieve stylingvaardigheden.

Tip 1: Verbeter je technische stylingkennis

Een kwalitatieve advisering van je klanten begint bij het snel kunnen inschatten van figuurtype en lichaamsvormen. Hiermee krijg je gemakkelijk inzicht  in welk type kleding en pasvorm goed bij je klant past. Daarmee ben je ook in staat meteen de juiste kleurkeuze te maken. Met een goed onderbouwd advies voorkom je onnodig lange passessies en dat je klant lang moet zoeken naar de juiste outfit. 

Tip 2: Ontwikkel creatieve stylingvaardigheden

Als verkoper wil je mensen verrassen door creative sets te stylen. Mensen inspireren door te mixen en matchen! Met creatieve vaardigheden op zak kun je snel en doeltreffend advies geven en krijg je tevreden en terugkomende klanten. Zie goed advies als de beste service voor je klant.  You’re the expert, show it!

Wij bieden verschillende mogelijkheden om jezelf of je verkoopteam te ontwikkelen op het stylingvlak. Je kunt deelnemen aan onze cursus Personal Styling. In 13 innovatieve lessen stomen de ervaren professionals uit ons netwerk je klaar tot de Personal Stylist met een goed gevoel voor stijl en die past in het modebeeld van nu. Van de ervaren stylisten leer je de technische aspecten van het stylingvak. Je leert werken met verschillende figuren en lichaamsvormen zodat je je stylingadvies goed kan onderbouwen aan je klant. Ook ga je aan de slag met praktijkgerichte opdrachten en stylingvaardigheden zoals personal shoppen en wardrobe planningen. Door de uitgebreide kennis van het stylingvak, het goed kunnen onderbouwen van stylingadvies en de persoonlijke aandacht voor klanten en producten ben je snel in staat meer omzet te behalen. De cursus is praktisch opgezet waardoor alle kennis en vaardigheden direct toepasbaar zijn op je winkelvloer. 

Wil je je klanten wel de toegevoegde waarde bieden van een verkoper met een goed geveoel voor stijl, maar wil je liever een cursus op maat die aansluit op de behoeften van jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Samen bekijken we de mogelijkheden voor een retailtraining of cursus op maat.

Treat your shoppers!

Kortom, aandacht voor je klant door middel van solide stylingadvies zorgt voor klantbinding, herhaalbezoeken en daarmee een hogere omzet.

Vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.

Other stories
Other stories
Avondopleiding: combineer werk, privé en een creatieve opleiding

Avondopleiding: combineer werk, privé en een creatieve opleiding

Studeren in deeltijd brengt een aantal voordelen met zich mee. Je kunt je kennis verdiepen, verbreden of juist iets heel anders…
Nieuwe jaaropleiding 'Branding & Business' van start

Nieuwe jaaropleiding 'Branding & Business' van start

Vandaag start de eerste lichting studenten van de nieuwe Jaaropleiding Branding & Business. Met deze nieuwe opleiding richt 55 Creative…
NEW SCHOOL YEAR STARTS IN STYLE

NEW SCHOOL YEAR STARTS IN STYLE

Holidays are over! Vandaag begint een nieuwe lichting studenten aan de jaaropleiding Allround Styling. Enthousiast, vol energie en klaar om…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.