Skip to content

Masterclass Ronald van der Kemp: Sustainable fashion

Masterclass Ronald van der Kemp: Sustainable fashion

Ronald van der Kemp is een grote naam in de modewereld. Als er een Nederlandse designer is die staat voor intuïviteit, exclusiviteit en duurzaamheid dan is het Ronald van der Kemp. Hij begon aan zijn studie in Amsterdam en groeide uit tot een meester in het ontwerpen van one of kind-creaties. Zo was hij werkzaam in Parijs en New York en tekende hij damesmode en accessoires voor merken als Escada, Céline, Wolford en het warenhuis Barneys. Zijn verhaal en tips & tricks deelde hij met onze studenten Allround Styling.

Na een indrukwekkend CV vol met grote namen als Celine, Wolford en Guy Laroche gooide hij het roer om en startte met zijn eigen label RvdK. Zijn creaties worden gedragen door internationale bekendheden als Michelle Obama, Bella Hadid en Celine Dion. Daarnaast is Van der Kemp gefocust op sustainability en upcycling. Zijn doel is om op een positieve manier te laten zien hoe het ánders kan in de modewereld.  Van der Kemp werkt altijd handmatig en streeft zeker niet naar perfectie. Imperfectie is volgens hem zijn kracht. Door eerst zijn stoffen te verzamelen voordat hij aan een ontwerp begint probeert hij overproductie te voorkomen. Veel grote designers werken andersom.

Deze wijze lessen gaf Ronald van der Kemp onze studenten Allround Styling mee in zijn masterclass. Naar aanleiding van de inspirerende masterclass zien de studenten in hoe belangrijk duurzaamheid is en hoe zij duurzaamheid kunnen inzetten in de fashionwereld. Duurzaamheid hoeft namelijk niet moeilijk te zijn.

Wil jij het vak leren van onder andere Ronald van der Kemp en andere inspirerende masters? Lees dan hier voor meer informatie over de Masteropleiding Creative Business.

Other stories
Other stories
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.