Skip to content

Masterclass: Ronald van der Kemp over duurzame fashion  

Masterclass: Ronald van der Kemp over duurzame fashion  

Een nieuwe masterclass van Ronald van der Kemp, de bekende Nederlandse modeontwerper die een eigen, duurzame koers vaart. Door gebruik van restjes stof en vintage materialen wil hij een duurzame en ethisch verantwoorde garderobe creëren, waarbij elk item gemixt en gematcht kan worden. Van der Kemp: “Van alle stukken die ik maak, is er maar één. One of kind, demi-couture”. Hij laat als geen ander zien hoe mooi en bijzonder duurzame fashion kan zijn.

Onze Allround Styling studenten kregen alles te horen over sustainability, de ins en outs van het modevak, werken met celebrities en zijn tips wat betreft duurzaamheid.

Wie is Ronald van der Kemp?

Na zijn studie aan de Rietveld Academie begint Van der Kemp bij modeontwerper Bill Blass in New York. Hij vervolgt zijn carrière bij het luxe Amerikaanse warenhuis Barneys om er de huiscollectie te tekenen. Daarna keert hij terug naar het Europese continent en strijkt neer in Parijs waar hij als Creative Director voor Guy Laroche aan de slag gaat. Na perioden bij Celine, Escada, Wolford en J Mendel begint Van der Kemp in 2014 zijn eigen fashion brand RVDK.  De kleding van RVDK wordt gedragen door veel bekende mensen: Celine Dion, Michelle Obama, Justin Bieber, Bella Hadid, Cara Delevigne, Katy Perry en nog veel meer.

Hoe gaat RVDK te werk?

Mensen kijken naar kleding als een wegwerpproduct. Er wordt niet zorgvuldig mee omgegaan. Van der Kemp laat de wereld zien dat het ook anders kan. Bij RVDK gebruiken ze stoffen die er al zijn en kopen ze niks nieuws. Van der Kemp: “Ik kijk wat ik heb en daar werk ik mee. We werken vanuit beperking en zien dit als een grote uitdaging.”

De belangrijkste tip van Van der Kemp voor de studenten: “Blijf bij jezelf en draai de ellende in de wereld om naar iets positiefs”. Het was een inspirerende masterclass waar onze studenten veel van hebben geleerd!

Wil jij ook graag alles leren over mode van grote namen uit het vak? 55 Creative Business School is de best-connected Fashion & Creative Business School van Nederland. Ben je benieuwd naar ons opleidingsaanbod? Klik hier voor meer informatie of schrijf je in voor een Open Dag

Other stories
Other stories
masterclass Robbert Rodenburg

masterclass Robbert Rodenburg

Terwijl Robbert Rodenburg (25) meestal de vragen stelt, krijgt hij tijdens de masterclass bij 55 zelf veel vragen van de…
Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Learn from the best! Vorige week stond Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Vogue NL voor de klas om onze Mode & Media…
Masterclass David Laport, outspoken couture

Masterclass David Laport, outspoken couture

David Laport is een Nederlandse couturier die bekend staat om zijn opvallende jurken en het kleden van beroemdheden als Sia,…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.