Skip to content

Masterclass Manon Meeuwis: kleding is pure psychologie

Masterclass Manon Meeuwis: kleding is pure psychologie

Inspiration time! Voor de module Personal Styling kwam Manon Meeuwis een masterclass geven over de psychologie achter kleding. Volgens Manon hebben de meeste vrouwen een haat-liefdeverhouding met kleding. Niet zo gek, want ieder kledingstuk dat je bezit, is het gevolg van een serie diepe, onbewuste keuzes. Alles in jouw garderobe zegt iets over jouw huidige staat van zijn en over wie je was toen je bepaalde kledingstukken kocht.

Masterclass van Manon Meeuwis

In haar masterclass vertelt Manon over haar methode die kleding verbindt met psychologie en deelt ze haar ervaringen die ze tijdens haar succesvolle loopbaan heeft opgedaan. Kleding is de meest doeltreffende manier om je persoonlijkheid te versterken en een indruk achter te laten. Maar ook om je meer zelfvertrouwen te geven en zo je doelen te bereiken. Kleding is pure psychologie. Als je snapt hoe dat werkt, kun je jezelf gelukkig kleden.

Ze vertelt uitgebreid over de kracht van kleding en hoe je deze kunt inzetten. Ze brengt waardevolle inzichten mee, die ertoe leiden dat je de stijl vindt die écht bij je persoonlijkheid past. Zo weten ook onze studenten beter wie zij zijn, welke stijl goed bij hen past, en hoe je dit bij anderen kunt achterhalen. Manon is vastbesloten om iedereen gelukkig voor de kast èn stralend voor de spiegel te krijgen.

Tip van manon

“Morgenochtend ga je voor je kast staan en doe je 1 minuut je ogen dicht. Je gaat even bij jezelf intunen. Wat ga ik vandaag doen en wat heb ik vandaag nodig? Je kan bijvoorbeeld een schop onder je kont nodig hebben. Misschien heb je wel die hakken nodig om je zelfverzekerd te voelen? Of heb ik kleur nodig om me blijer te voelen? Probeer dat eens! Ik geloof erin dat je jezelf gelukkig kan kleden.”

Over Manon Meeuwis

Ze trekt binnen no time de juiste outfit voor de juiste persoon uit de rekken. Runde het grootste stylingbureau van Nederland, dat ze trouwens ook zelf had opgezet. Kleedt al zo’n 15 jaar tv-persoonlijkheden en artiesten. Was drie seizoenen de styliste van het befaamde RTL-programma Hotter Than My Daughter. Streed samen met Thijs Willekes tegen de Nederlandse modemisdaad in ‘De Modepolitie’. Zat als lifestyledeskundige achter de desk bij RTL Boulevard. Gaf workshops door het hele land en ontdekte dat een meer serieuze benadering van kleding noodzakelijk was. Volgde haar hart, verdiepte zich meer en meer in de psychologie achter kleding, en slingerde begin 2020 haar eigen online platform de wereld in. Lanceerde in datzelfde jaar haar boek ‘Kleed Jezelf Gelukkig’.

Ook les krijgen van inspirerende namen uit het vak?

Wil jij meer weten over trends, styling en branding? Wil je leren hoe je als stylist en/of allround content creator aan de slag kunt gaan? En zou je graag masterclassses volgen van o.a. Manon Meeuwis, Patty Zomer, Humberto Tan en nog vele anderen? Bekijk hier onze opleidingen!

 

Other stories
Other stories
masterclass Robbert Rodenburg

masterclass Robbert Rodenburg

Terwijl Robbert Rodenburg (25) meestal de vragen stelt, krijgt hij tijdens de masterclass bij 55 zelf veel vragen van de…
Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Yeliz Cicek over het werken bij een mode magazine

Learn from the best! Vorige week stond Yeliz Çiçek, hoofdredacteur van Vogue NL voor de klas om onze Mode & Media…
Masterclass David Laport, outspoken couture

Masterclass David Laport, outspoken couture

David Laport is een Nederlandse couturier die bekend staat om zijn opvallende jurken en het kleden van beroemdheden als Sia,…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.