Skip to content
Amanda Rijff Masterclass

Masterclass Flawless Face van beauty expert Amanda Rijff

Masterclass Flawless Face van beauty expert Amanda Rijff

Vorige week stond beauty goeroe Amanda Rijff voor de klas om haar tips & tricks omtrent beauty met onze Allround Styling studenten te delen. Met een jaloersmakende koffer gevuld met de mooiste beautyproducten kwam Amanda het lokaal van de School binnengerold.

Amanda Rijff is een bekend make-up artist en beautyexpert. Ze heeft haar eigen online platform waar ze haar passie voor beauty, fashion en lifestyle samenbrengt. Daarbij host ze regelmatig events voor verschillende bedrijven om haar kennis en expertise te delen. Vorige week deelde ze dit met de Allround Stylisten in spé.

First things first… Amanda startte de masterclass met een korte introductie over haarzelf en haar indrukwekkende carrière. Ze legde de studenten meer uit over de nieuwste make-up trends en deelde ze haar theorie over alle stappen naar een Flawless Face.

Een paar studenten mochten plaatsnemen in de welbekende beauty chair en werden voor de klas opgemaakt door Amanda. Daarna kregen ze uitleg over het creëren van een flawless face. Met de nodige tips & tricks op zak was tijd om de studenten zelf aan de slag te laten gaan. De tafels waren gevuld met verschillende soorten paletten, kwasten en beautyblenders. Alle benodigdheden om een flawless face en smokey eye te creëren lagen binnen handbereik. Na veel blenden en shapen hadden de studenten stuk voor stuk mooie make-up looks gemaakt. Maar er kan maar een flawless face en smokey eye de beste zijn… Amanda veilde haar oordeel en koos per klas één winning look. Ze gaf toe dat het lastig kiezen was uit ieder zijn creatie, maar de twee gelukkige studenten kregen als beloning een oogschaduw palette van Charlotte Tilbury.

Visagie en mode gaan hand in hand en vormt daarom ook een belangrijk onderdeel bij het creëren van een look. De Allround Styling studenten zijn nu niet alleen expert op het gebied van styling maar hebben nu ook de nodige basis kennis wat betreft visagie. Tijdens shoots of een personal styling sessie is het fijn als je ook verstand hebt van make-up, en je de klant hierin kan adviseren. It’s all about the total package.

Eind het einde van de les kregen de studenten om het boek ‘Flawless’ van Amanda aan te schaffen. Zo hebben ze alle tips & tricks uit de les niet alleen in hun hoofd zitten maar ook gebundeld in een tof boek.

Is het jouw droom om van styling je werk te maken? En wil jij les krijgen van onder andere Amanda Rijff en andere inspirerende masters? Klik dan hier voor meer informatie over ons opleidingsaanbod en wie weet zien we jou volgend jaar op onze schoolbanken!

Groepsfoto masterclass amanda rijff
Other stories
Other stories
Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Bij de cursus Fashion & Media Styling gaan de cursisten beelden stylen voor High End Fashion Magazines en doen ze…
Work with David Laport @ Fashion Week

Work with David Laport @ Fashion Week

Als student met een passie voor mode, heb je vast wel eens gedroomd om backstage te werken bij Fashion Week.…
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.