Skip to content

Masterclass David Laport, outspoken couture

Masterclass David Laport, outspoken couture

David Laport is een Nederlandse couturier die bekend staat om zijn opvallende jurken en het kleden van beroemdheden als Sia, Rihanna en Solange Knowles voor grote events zoals het MET Gala. Afgelopen februari ontwierp hij nog een internationale capsulecollectie voor het Nederlandse jeansmerk G-Star RAW. Jaarlijks komt David Laport zijn ervaringen met onze studenten delen! A week as an Allround Styling student is never boring!

Welcome to my atelier

David Laport staat bekend om zijn unieke, flamboyante en innovatieve ontwerpen van gerecycled textiel. David heeft zijn prêt-à-portercollecties getoond op zowel de Amsterdamse als de Parijse Fashion Weeks en heeft talloze prijzen gewonnen in samenwerking met textiel- en duurzaamheidsinitiatieven, waaronder de European Woolmark Prize in Milaan.

David vertelde de studenten alles over zijn loopbaan, zijn leuke en minder leuke ervaringen als designer en natuurlijk het Eurovisie Songfestival. De ontwerpen van David zijn al door verschillende grote namen als Solange Knowles, Sia en Rihanna gedragen. De afgelopen jaren van het nederlandse Songfestival is hij druk bezig geweest met het ontwerpen van de jurken voor de presentatrices. 

THE EUROVISION ADVENTURE

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival heeft Kelly als de stylist van Chantal Janzen nauw samengewerkt met David. Daardoor deelden David leuke ankedotes over de behind the scenes gebeurtenissen. Zo vertelde ze dat David de stof van de jurk van Chantal zelf heeft getekend en het materiaal heeft laten ontwikkelen in Zwitserland. De studenten mochten in zijn ontwerpboeken kijken,  en kregen de mogelijkheid om hun brandende vragen te stellen

Learn from the best

Wil jij ook les krijgen van vooraanstaande namen uit het vak zoals David Laport? Schrijf je dan nu in voor een van onze cursussen of opleidingen en wie weet zien we jou volgend jaar bij ons op de schoolbanken. Be one of the 60! 

Klik hier voor meer informatie over ons opleidingsaanbod of kom langs op een van onze open dagen! We would love to meet you.

Other stories
Other stories
Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

Ben jij 1 van onze 60 nieuwe studenten?

2024 is in volle gang en de Open Dagen worden goed bezocht. Ben jij ook op zoek naar wat je…
masterclass Robbert Rodenburg

masterclass Robbert Rodenburg

Terwijl Robbert Rodenburg (25) meestal de vragen stelt, krijgt hij tijdens de masterclass bij 55 zelf veel vragen van de…
Student Spotlight: Meet Felice

Student Spotlight: Meet Felice

Ze staat bekend als het ondeugende, chaotische en altijd blije meisje, is gek op moodboards creëren en wil de stylist…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.