Skip to content
Learn from the best ronald van der kemp 55 creative business school

Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

Master Of Sustainable Fashion: Ronald van der Kemp

De wereld vraagt steeds meer om duurzaamheid. Welke rol kan de mode-industrie hierin spelen? Master of sustainable fashion Ronald van der Kemp stond afgelopen week voor de klas en vertelde onze studenten alle ins- en outs over zijn carrière, het ontstaan van de eerste sustainable fashion brand RvdK en zijn actieve rol in het creëren van meer bewustwording rondom het thema duurzaamheid in de fashion industrie.

Opleiding

Ronald van der Kemp is een Nederlandse fashion designer. Hij studeerde aan de Rietveld Academie en ging daarna aan de slag bij Bill Blass, een bekende Amerikaanse modeontwerper. Toen hij in die tijd een moeder tegen haar dochter hoorde zeggen: ‘Honey you’re not very pretty, so you better make something out of it., besloot hij vrouwenkleding te gaan maken waar vrouwen zich sterk en mooi in voelen. Ook merken als Celine, Michael Kors, Barneys New York en Guy Laroche behoorden tot zijn werkgevers.

Ondernemer

Na een tijd collecties creëren verliest hij plezier in zijn werk en besluit hij zijn eigen merk te beginnen: RvdK. De overdreven hoeveelheid collecties en fashion shows per jaar beginnen hem tegen te staan. Hij wil gaan voor kwaliteit en niet langer voor kwantiteit van collecties. Ronald wil zich voortaan richten op het creëren van garderobes in plaats van collecties. Elk kledingstuk is op zichzelf sterk en alle kledingstukken hoeven niet persé meer bij elkaar te passen.

hergebruik

Door de vele collecties gaat hij zich focussen op hergebruik. Waar gaan de onverkochte voorraden naar toe? Hij begint met het creëren van kledingstukken van de overblijfselen van bestaande collecties. RvdK, de eerste sustainable fashion brand ter wereld is geboren! Zijn vernieuwende visie inspireert veel mensen. Zijn werken worden gedragen door grote celebrities zoals Celine Dion, Bella Hadid, Lady Gaga en Michelle Obama.

Het was weer een super inspirerende masterclass, waar de studenten veel hebben geleerd over sustainable fashion en wat er speelt in het leven van een designer. Belangrijk voor een stylist, want wie weet ga je later werken met designers voor jouw klant.

masterclass_fashion_ronald_van_der_kemp_sustainable_lisa_homans_maxine_lodeweyckx_55_creative_business_school
masterclass_fashion_ronald_van_der_kemp_sustainable_build_your_network_lisa_vervoorn_55_creative_business_school

Is mode je passie en wil je ook graag leren van toonaangevende namen uit het vak? 55 Creative Business School is de best-connected Fashion & Creative Business School van Nederland. Ben je benieuwd naar ons opleidingsaanbod? Klik hier voor meer informatie of schrijf je in voor een van onze open dagen.

Other stories
Other stories
Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Results: editorial shoot Fashion & Media Styling

Bij de cursus Fashion & Media Styling gaan de cursisten beelden stylen voor High End Fashion Magazines en doen ze…
Work with David Laport @ Fashion Week

Work with David Laport @ Fashion Week

Als student met een passie voor mode, heb je vast wel eens gedroomd om backstage te werken bij Fashion Week.…
Vrijwerk shoot van Eva

Vrijwerk shoot van Eva

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht om hun eigen shoot van A tot Z te…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.