Skip to content
Martien Mellema geeft masterclass aan cursisten!

Martien Mellema, founder of VOGUE NL

Martien Mellema, founder of VOGUE NL

Als we het over Martien Mellema hebben, spreken we van een echte carrièrejager in de creatieve sector. Ze ontplooit zichzelf in de mode- en mediawereld als creative director. Mellema is dè drijvende kracht achter de lancering van VOGUE Nederland en zette VOGUE Man op. Ze steekt graag haar handen uit de mouwen als creative director, freelance stylist en fashion director. Met enthousiasme delen we graag mee dat Martien een masterclass geeft aan onze cursisten van Fashion & Media styling.

Wie is Martien Mellema?
Martien Mellema komt uit Amsterdam en is werkzaam als creative director, fashion director en styliste. Ze heeft jarenlange ervaring in de mode-industrie. In 1981 start ze met studeren aan de Modeacademie Charles Montaigne, een particuliere school voor couture en later ook voor styling. Na het afstuderen gaat haar carrière van start bij Sanoma voor het vrouwenblad VIVA. Hier gaat ze aan de slag als moderedacteur. Martien pakt haar kansen met beide handen aan. Ze laat al gauw haar creatieve brein los bij grote namen als ELLE en Glamour en heeft inmiddels haar eigen business.

Hoogtepunten
Wat begon bij werken als moderedacteur, groeit uit tot werken als styliste, fashion director en creative director. Na haar job bij Sanoma, gooit ze een schepje er bovenop. Vanaf het eerste nummer van ELLE GIRL is ze verantwoordelijk voor deze titel. Daarna krijgt ze de baan bij Glamour als fashion director. In 2012 wordt de eerste Vogue gelanceerd in Nederland. Raad eens wie hier achter zit? 


Martien is verantwoordelijk voor de creatieve uitstraling en invulling van het magazine en online. Al vlot erna zet zij ook Vogue Man op. Ze klimt graag tot aan de top met haar creativiteit en besluit daarom haar eigen onderneming op te richten in 2018. Naast leiding geven en verantwoordelijkheid dragen, is ze al bijna 30 jaar styliste voor onder andere Vogue, Bijenkorf, ELLE en meer.

Covers Martien Mellema
Bron: martienmellema.nl
Other stories
Other stories
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Results: Product shoot Paul Warmer

Results: Product shoot Paul Warmer

Naast het stylen van modellen, leer je als allround stylist-to-be ook producten stylen. Dit doe je tijdens een still life…
Wat ga jij doen na de zomer?

Wat ga jij doen na de zomer?

Ben je net of bijna geslaagd, heb je een tussenjaar of ben je je aan het oriënteren op verschillende studies?…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.