Skip to content
55 creative business school - Manon Meijers - masterclass - the style shrink

Manon Meijers, ‘Kleed jezelf gelukkig!’

Manon Meijers, ‘Kleed jezelf gelukkig!’

Weer stralend voor je spiegel staan? Dat klinkt als een job voor Manon Meijers! Onlangs gaf ze een masterclass aan onze Allround Styling studenten. Als een echte Style Shrink nam ze hen stap voor stap mee door haar methode die psychologie en kleding verbindt. Onze studenten kleden zichzelf gelukkig en zijn geïnspireerd om anderen gelukkig te gaan kleden. Hoe Manon dit doet? Dat lees je in deze blog.

Wie is Manon Meijers?
Manon Meijers (1978) is een van de bekendste fashion stylisten, bestsellerauteur en spreker. Ze kleedt al zo’n 15 jaar tv-personalities en artiesten achter de schermen. Ook voor de schermen is Manon een vertrouwd gezicht. Ze streed samen met Thijs Willekes tegen de Nederlandse modemisdaad in De Modepolitie, gaf deelnemers van Hotter Than My Daughter een metamorfose en zat als lifestyledeskundige achter de desk bij RTL Boulevard. Daarnaast runde ze haar eigen stylingbureau, wat uitgroeide tot het grootste stylingbureau van Nederland.

In het dagelijkse leven geeft Manon workshops door het hele land. Ze kwam erachter dat een serieuze benadering van kleding noodzakelijk is. Sindsdien verbindt Manon kleding en psychologie met elkaar. In 2020 richt ze het online platform, The Style Shrink, op. Het platform waar je je eigen stijl gaat ontdekken. Via verschillende programma’s kom je erachter hoe je jezelf kunt kleden op een manier die echt bij je past. Datzelfde jaar brengt ze ook haar boek ‘Kleed jezelf gelukkig’ uit. Aan de hand van dit boek ontdek je hoe je je zelfverzekerder, gelukkiger en succesvoller kunt voelen door de juiste kleding.

Masterclass van The Style Shrink
Volgens Manon is kleding de meest doeltreffende manier om je persoonlijkheid te versterken en een onuitwisbare indruk achter te laten. Maar ook om je meer zelfvertrouwen te geven en zo je doelen te bereiken. In de masterclass vertelt Manon over de kracht van kleding en hoe je deze kunt inzetten. Ze brengt waardevolle inzichten mee, die ertoe leiden dat je de stijl vindt die écht bij je persoonlijkheid past. Zo weten ook onze studenten beter wie zij zijn, welke stijl goed bij hen past, en hoe je dit bij anderen kunt achterhalen. Manon is vastbesloten om iedereen gelukkig voor de kast èn stralend voor de spiegel te krijgen.

“Ik geloof dat ieder mens zich gelukkiger kan kleden.”

Wil je ook les krijgen van onder andere Manon Meijers? Schrijf je dan hier in voor de jaaropleiding Allround Styling!

55 creative business school - learn from the best - Manon Meijers masterclass
55 creative business school - learn from the best - Manon Meijers masterclass
Sam Nijland, Allround Styling student
Lees verder
“Ik vind het heel tof dat Manon mode met psychologie verbindt. Elke stijl past namelijk bij een ander karakter. Tijdens de masterclass vertelde ze over de kracht van kleding en hoe we deze kunnen inzetten. Ik ben blij om mezelf en anderen gelukkig te kunnen kleden.”
Frederike Herkströter, Allround Styling student
Lees verder
“De masterclass van Manon was in één woord ‘refreshing’. Haar vernieuwende kijk op styling laat het vak enorm in zijn waarde en inspireert mij enorm. Waar styling vaak als ‘makkelijk’ aan de kant wordt gezet, benadrukt Manon juist de waarde van kleding; hoe kleding alles bepalend kan zijn voor jouw humeur en zelfbeeld. Zoals ze zelf zei: ‘Je begint je dag met kleding, dus als het daar misgaat dan start je je dag al verkeerd.’ Ook was zij duidelijk over het volgende: ‘je moet dragen waar jij je fijn bij voelt.’ Met haar nieuwe methode kun je jouw exacte aesthetic vinden en je kledingkast daar omheen bouwen. No more unworn items in your closet! Kortom: het was een hele fijne, inspirerende en motiverende les, die ik voor geen goud had willen missen!”
Joella Otten, Allround Styling student
Lees verder
“Ik was razend enthousiast toen ik hoorde dat ik les zou krijgen van Manon Meijers. Van kleins af aan ben ik al groot fan van haar, mede door haar rol in de Modepolitie. Tijdens de masterclass deelde ze al haar ervaringen uit het vak en vertelde over de archetypes in de mode. Het was een gezellige en leerzame les waar ik Manon erg dankbaar voor ben.”
Previous
Next
Other stories
Other stories
Create Flawless Face met Amanda Rijff

Create Flawless Face met Amanda Rijff

Make-up artist en beauty expert Amanda Rijff verzorgde al meer dan 16.000 looks,  en staat bekend om haar signature Flawless…
Nieuwe docent: Janine Kho

Nieuwe docent: Janine Kho

Yesss, we mogen weer een nieuwe naam toevoegen aan onze groep docenten! Janine Kho gaat naast haar eigen events en…
Masterclass: Ronald van der Kemp over duurzame fashion  

Masterclass: Ronald van der Kemp over duurzame fashion  

Een nieuwe masterclass van Ronald van der Kemp, de bekende Nederlandse modeontwerper die een eigen, duurzame koers vaart. Door gebruik…
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.