Skip to content

Student Spotlight: Meet Macy

Student Spotlight: Meet Macy

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Macy. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Macy? Een paar weetjes..

Ik ben Macy Wiltenburg en ik ben 20 jaar. Ik woon in Oud-Rijswijk (Zuid-Holland) met mijn lieve moeder en broertje. Nadat ik klaar was met het Voortgezet Onderwijs koos ik voor een management opleiding. Hoe langer ik hier mee bezig was, hoe meer ik mij realiseerde dat ik dit eigenlijk niet de rest van mijn leven wilde doen. (ik heb de studie overigens wel afgemaakt). Ik bedacht me toen dat ik iets met styling en mode wilde doen. Als klein meisje was ik altijd al creatief en vond ik het heerlijk om met kleding bezig te zijn. Toen ik las over Style School ByDanie dacht ik: dit is het. We zijn nu een paar weken bezig en ik vind het echt fantastisch. Ik leer ontzettend veel en dit is echt het allerleukste wat er is. Zo inspirerend. Naast de opleiding Personal Styling werk ik nog voor Stage Entertainment. Dit doe ik met ontzettend veel liefde en plezier.

Vraag 2: Wat maakt dit vak zo leuk?

Je kan je creativiteit erin kwijt en je kunt zoveel verschillende kanten op, waardoor geen dag helemaal hetzelfde is. Er zal altijd weer een nieuwe uitdaging zijn. Ook vind ik het heel fijn als ik mensen meer zelfvertrouwen kan geven, door een gave look te creëren, waar ze zelf nog niet aan gedacht hadden.

Vraag 3: wat ga je met het geleerde doen?

Ik hoop dat ik alles wat ik in de praktijk heb geleerd, kan toepassen in het ‘echte’ leven. Ik zou echt heel graag de rest van mijn leven mensen willen stylen. Het liefst begin ik een eigen bedrijf.

“Ik vind de cursus fantastisch” 

Vraag 4: Wat is je signature look?

Ik heb eigenlijk geen signature look. De ene dag kan ik heel klassiek gekleed gaan en de andere dag vind ik het leuk om in street style over straat te gaan. Ik draag waar ik zin in heb en wat ik leuk vind. Wel altijd een vrouwelijk look met vaak een stoere touch.

Vraag 5: Wie is je inspirator/jouw stijlicoon?

Audrey Hepburn en Romee Strijd. Totaal verschillend maar dat vind ik juist zo leuk. Ik geef er weer mijn eigen draai aan. Ik denk dat het belangrijk is om jezelf te blijven en juist zo een stijl te ontwikkelen.

Vraag 6: Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik zie mijzelf over vijf jaar als succesvolle stylist. Die van haar grote passie haar beroep kan maken en de rest van haar leven met veel liefde dit vak mag uitoefenen.

Vraag 7: Welk fashion item staat nog op jouw wishlist?

Er staan heel veel items op mijn wishlist, maar een vintage Chanel bag is het eerste waar ik nu voor ga sparen.

Herken jij je in het verhaal van Macy en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories
Other stories
Results studio shoot

Results studio shoot

Even geleden werden de cursisten Fashion & Media Styling uitgedaagd tijdens hun eerste professionele shoot. In onze studio gingen ze met een…
Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.