Skip to content

Student Spotlight: Meet Lucienne

Student Spotlight: Meet Lucienne

Iedere week zetten we een van onze inspirerende studenten in het zonnetje. Deze week staat Lucienne Bulten in de Student Spotlight. Deze Groningse heeft waanzinnige plannen voor de toekomst en staat op het punt alle grijze muizen om te toveren tot ware fashion lovers. Lees je mee?

Vraag 1: Wie is Luciënne Bulten (26) Een paar feitjes…

Ik ben Lucienne Bulten, 26 jaar en kom uit “er gaat niets boven GRONINGEN”. Ik woon (met Kees mijn hondje) en werk in deze prachtige stad, ben opgegroeid in een mini dorpje met pap, mam en broertje en werk in het Vastgoed bij ons familie bedrijf Bulten vastgoedmanagement. Wij beleggen, beheren en verhuren kamers, studio’s, appartementen, winkels en horeca. Sinds een half jaar ben ik weer single na 4 jaar samen te hebben gewoond. Misschien dat mijn mode hartje mij ooit nog naar het westen gaat brengen. De tijd zal het leren. Mijn hobby’s zijn obviously shoppen en stijlen, maar ik vind skiën en lesgeven ook heerlijk om te doen. Ik doe dit zo goed als elke winter een paar weken. Een betaalde vakantie of gezellig met de familie. Niks lekkerder dan in de buitenlucht zijn en de leukste sport uit te oefenen die er bestaat! Natuurlijk staan leuke dingen doen met vriendinnen ook hoog op mijn lijstje. Gezellig een hapje eten, weekendje weg of op stap. En mijn laatste en misschien wel grootste hobby is mijn kleine neefje Elias.

Vraag 2: Waarom heb je voor personal styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik ben altijd al een fashion meisje geweest. Misschien niet altijd de hipste, maar ik had wel echt mijn eigen ding. Mijn moeder kreeg het vanaf mijn 5de al zwaar te verduren met mijn eigenzinnige mening. Tot mijn 5de gehuld in kleurrijke meisjes creaties was het gebeurd en het tijdperk zwart wit trad aan. Toen de skinny weer in kwam mocht ik met mijn nieuwe jeans niet naast mijn ouders lopen. Op mijn 16de vroeg Invito (toen heel hip) mij om te komen werken. Dat vond ik fantastisch destijds! Nichten vroegen mij geregeld met hun te shoppen, voor het nieuw seizoen of ik moest de stad even in voor een feest outfit.

Later vroeg een dameszaak mij of ik een keer bij een shoot kon komen stylen. Toen dacht ik dit is mijn kans, gewoon doen! Ik meldde in al mijn onzekerheid wel even dat ik dit nog nooit had gedaan. Dit ging aardig , met als gevolg dat vaker werd gevraagd. Deze keten begon mij ook te vragen voor vriendinnen avonden om daar te komen stylen. Toen realiseerde ik mij dat personal styling echt mijn ding is i.t.t. shoots. Ik ben een mensen mens, ik houd van direct en persoonlijk contact. Toch wilde ik er meer gevoel bij krijgen en meer leren over figuren en kleuren. De cursus Personal Styling was mijn kans om les te krijgen van de beste educators. En “Learn from the best” is een kans die je niet kunt laten lopen!

Vraag 3:Wat is jouw signature look?

Mijn stijl is rocky chique, boho, city girl. Je kunt mij in een gekke sweater met strakke skinny en glitter enkellaarsjes of in een baggy broek met bretonse streep shirt en panter kittenheels laarsjes voorbij zien dartelen. En een jurkje met sneakers is zeker ook een favorietje. Mijn signature is dat er wel altijd een knipoogje in mijn outfit zit. Vaak in de vorm van een klein vintage touch.

Vraag 4: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Mijn toekomst is dat ik per maart mijn site (www.luciennejb.com) op orde wil hebben en ingeschreven ben bij de KvK. Groningen is een hele andere markt dan het westen, maar wel één waar echt nog kansen liggen. Hier wil ik op in gaan spelen zodat de grijze muisjes hier ware fashion blingers gaan worden!

5. Wat is jouw fashion quote?

Ik heb er een paar die ik erg goed vind!

“Style is a way to say who you are without having to speak” van Rachel Zoe
“Keep your eyes open, because whatever you see can inspire you.” Grace Coddington
“I’m for style, fashions change too quickly”

Other stories
Other stories
Results studio shoot

Results studio shoot

Even geleden werden de cursisten Fashion & Media Styling uitgedaagd tijdens hun eerste professionele shoot. In onze studio gingen ze met een…
Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.